І всі ми більше звикли до бутербродів з цією рибкою, а що на рахунок салату?
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак-так, є і салат зі шпротами, навіть більше - багато хто про нас занли, просто цей рецепт якось забувся. Давайте розбиратися з цим рецептом із радянського дитинства для новорічного столу.
Інгредієнти:
- Картопля - 1 шт.;
- Шпроти - 240 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Цукор — 1 чайна ложка;
- Яблучний оцет - 2 ч. л.;
- Яйця - 2 шт.;
- Морква - 1 шт.;
- Сир - 80 г;
- Сіль - щіпка;
- Майонез;
- Зелена цибуля - пучок;
- Кріп — пучок.
Приготування салату зі шпротами:
1.Нарізаємо маленькими кубиками цибулю, змішуємо з сіллю, цукром, оцтом та окропом. Залишаємо цибулю маринуватися протягом 10-15 хвилин.
2. Змащуємо дно салатника краплею майонезу, натираємо туди варену картоплю, утрамбовуємо шар. Покриваємо картопля сіточкою з майонезу, розминаємо в окремій мисці шпроти.
3.Можна влити в масу зі шпроту рослинну олію. Викладаємо на картопляний шар шпротну масу, а потім мариновану цибулю.
4.Змащуємо цибульний шар сіточкою з майонезу, натираємо на нього моркву на великій тертці. Злегка утрамбовуємо морквяний шар, змащуємо майонезом.
5.Варені яйця натираємо на морквяний шар, рівномірно розподіляємо по поверхні і покриваємо майонезною сіткою. Натираємо на яєчний шар сир.
Прикрашаємо салат зеленою цибулею, кропом та залишками шпрот. Виходить смачний та незвичайний салат на свято.
Читайте також:
Навіть французи оніміють: секрет ідеального жульєна - рецепт соковитих і ніжних грибів у вершках.
У "Шуби" з'явився конкурент: рецепт салату "Оселедець під снігом" для святкового столу.