І всі ми більше звикли до бутербродів з цією рибкою, а що на рахунок салату?

Так-так, є і салат зі шпротами, навіть більше - багато хто про нас занли, просто цей рецепт якось забувся. Давайте розбиратися з цим рецептом із радянського дитинства для новорічного столу.

Новорічний стіл. Фото: YouTube
Новорічний стіл. Фото: YouTube

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 шт.;
  • Шпроти - 240 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Цукор — 1 чайна ложка;
  • Яблучний оцет - 2 ч. л.;
  • Яйця - 2 шт.;
  • Морква - 1 шт.;
  • Сир - 80 г;
  • Сіль - щіпка;
  • Майонез;
  • Зелена цибуля - пучок;
  • Кріп — пучок.

Приготування салату зі шпротами:

1.Нарізаємо маленькими кубиками цибулю, змішуємо з сіллю, цукром, оцтом та окропом. Залишаємо цибулю маринуватися протягом 10-15 хвилин.

2. Змащуємо дно салатника краплею майонезу, натираємо туди варену картоплю, утрамбовуємо шар. Покриваємо картопля сіточкою з майонезу, розминаємо в окремій мисці шпроти.

3.Можна влити в масу зі шпроту рослинну олію. Викладаємо на картопляний шар шпротну масу, а потім мариновану цибулю.

4.Змащуємо цибульний шар сіточкою з майонезу, натираємо на нього моркву на великій тертці. Злегка утрамбовуємо морквяний шар, змащуємо майонезом.

5.Варені яйця натираємо на морквяний шар, рівномірно розподіляємо по поверхні і покриваємо майонезною сіткою. Натираємо на яєчний шар сир.

Прикрашаємо салат зеленою цибулею, кропом та залишками шпрот. Виходить смачний та незвичайний салат на свято.

Читайте також:

Навіть французи оніміють: секрет ідеального жульєна - рецепт соковитих і ніжних грибів у вершках.

У "Шуби" з'явився конкурент: рецепт салату "Оселедець під снігом" для святкового столу.