Всі ми знаємо, що символ столиці України – Києва – каштан. То чому б не приготувати десерт, натхненний цим деревом?

Жасерт так і називаєшся "Каштан" і це печиво, рецепт якого ви точно знайдете в зошиті рецептів вашої мами. Назва походить від характерної форми, що нагадує каштан, завдяки чому це печиво виглядає дуже привабливо та апетитно.

Печенье "Каштаны", кадр из видео
Печиво "Каштани", кадр із відео

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло - 250 г;
  • борошно - 320 г;
  • жовтки - 4 шт.;
  • сметана — 3 ст.л.;
  • ванільний цукор - 10 г.

Інгредієнти для глазурі:

  • цукор — 180 г;
  • какао — 2 ст.л.;
  • молоко — 7 ст.л.;
  • вершкове масло - 50 г.

Інгредієнти для начинки:

  • волоські горіхи.

Приготування печива "Каштани":

1.Викладаємо в борошно холодне вершкове масло, перетираємо його з борошном до стану крихти. У крихту висипаємо ванільний цукор, додаємо сметану.

2. Відварюємо яйця, відокремлюємо білки та жовтки натираємо на дрібній тертці в тісто. Збираємо тісто в не липкий та еластичний колобок, на столі в борошні вимішуємо ще хвилину.

3. Ділимо тісто на 20 частин по 35 грам, формуємо колобки. Надаємо колобкам форму товстих коржів, кладемо всередину волоські горіхи. Далі запечатуємо горіхи всередині тіста, формуємо круглі каштани. Викладаємо печиво на лист, застелений пергаментом, випікаємо його при 180 градусах 18-20 хвилин.

Приготування печива, кадр з відео
Приготування печива, кадр з відео

4.Поки печиво остигає, готуємо глазур: у сотейнику змішуємо какао з цукром та молоком. На середньому вогні доводимо суміш до кипіння і готуємо хвилину. Викладаємо в гарячу суміш вершкове масло, перемішуємо до повного його розчинення.

5.Занурюємо печиво в глазур, покриваємо його повністю шоколадною масою. Також можна подрібнити лимонні вафлі та занурити печиво в глазурі ще у вафельну крихту.

Читайте також:

Неймовірний пиріг з грибами та сиром нашвидкуруч: рецепт завиванця на всі випадки життя.

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг.