Як часто у вас буває таке, що ви пробуєте в гостях настільки смачну страву, що доводиться потім просити рецепт приготування у господині?

Або як часто у вас запитують рецепти ваших страв? Повірте, з цим салатом ви точно не уникнете таких питань, адже його смак по-справжньому божественний. І все це про салат із чорносливом та куркою. Так, існує безліч його варіацій, але ми дамо вам найвдаліший рецепт.

Салат з чорносливом та куркою, кадр з відео
Салат з чорносливом та куркою, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця - 500 г;
  • Яйця - 6 шт.;
  • Чорнослив без кісточки – 100 г;
  • Волоські горіхи - 80 г;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Діжонська гірчиця;
  • Майонез;
  • Сіль, чорний перець.

Чорнослив. Фото: Александр Вальков с сайта Pixabay
Чорнослив. Фото: Александр Вальков с сайта Pixabay

Приготування салату з чорносливом та куркою:

1.Отварюємо до кипіння курячі стегенця, а потім промиваємо їх у холодній воді. Далі знову відварюємо курку в чистій воді. Попередньо можна злегка обсмажити шматочки моркви та великі частини цибулі. Як тільки овочі підрум'яняться, викладаємо їх у бульйон разом із зеленню та чорним перцем горошком.

2. Варимо курячі стегенця протягом 40-45 хвилин. Після приготування стегенець, залишаємо їх остигати в бульйоні.

3.Для основного рецепту салату збиваємо яйця із сіллю по одному.

4.У сковороді змішуємо вершкове та рослинне масло, обсмажуємо тонкі яєчні млинці, має вийти 6 штук. У сухій сковороді злегка підсушуємо волоські горіхи, а потім злегка їх рубаємо.

5.Видаляємо з остиглих стегенець шкіру і кістки, нарізаємо невеликим кубиком. Нарізаємо тонкими смужками чорнослив.

6.Скручуємо в рулети яєчні млинці і нарізаємо тонкою соломкою. Для соусу пропускаємо через прес зубчик часнику, змішуємо з майонезом, дижонською гірчицею.

7. Викладаємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо отриманим соусом, солимо та перчимо.

Читайте також:

Ви готували котлети неправильно: що потрібно додавати у фарш – тонкощі кулінарії.

Стане зіркою святкового столу: рецепт салату "Принц" із курки та кукурудзи, таку красу ще ніхто не готував.