Осінь по праву вважається управителькою гарбузів і це не дивно, адже ви можете зараз знайти їх буквально скрізь.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ якщо ви думали. що з неї ви можете приготувати тільки умовний пиріг або салат, то ми вас потішимо: гарбуз має багато різних варіацій в кулінарії. Давайте спробуємо зробити гарбуз у сметанному соусі. Всі, хто спробують це, благатимуть вас дати рецепт.
Інгредієнти:
- Гарбуз - 500 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Часник - 2 зубчики;
- Сіль - ½ ч.л.;
- Сметана – 200 г;
- Вода - 100 мл;
- Борошно — 1 чайна ложка;
- Петрушка — пучок.
Приготування гарбуза у сметанному соусі:
1.Очищаємо і нарізаємо не особливо маленьким кубиком гарбуз. Маленьким кубиком нарізаємо цибулю, шаткуємо зубчики часнику. У сковороді на олії обсмажуємо цибулю, а потім додаємо до неї гарбуз, обсмажуємо 5-7 хвилин.
2.Викладаємо до гарбуза сметану, вливаємо воду, висипаємо борошно, солимо і перемішуємо. Залишаємо гарбуз під кришкою на середньому вогні на 5-10 хвилин.
3. Шинкуємо тим часом петрушку, додаємо до гарбуза часник. Готуємо гарбуз у сметані ще хвилину, а потім посипаємо петрушкою.
Доповнити страву можуть різні спеції — наприклад, кориця, мускатний горіх або часник, що відкриє нові горизонти смаків і ароматів.
Читайте також:
Неймовірно смачно, а головне – корисно: рецепт сьомги з імбиром у соєвому соусі.
Маринований перець, фарширований капустою: рецепт закуски, що змінить ваше життя.