Осінь по праву вважається управителькою гарбузів і це не дивно, адже ви можете зараз знайти їх буквально скрізь.

І якщо ви думали. що з неї ви можете приготувати тільки умовний пиріг або салат, то ми вас потішимо: гарбуз має багато різних варіацій в кулінарії. Давайте спробуємо зробити гарбуз у сметанному соусі. Всі, хто спробують це, благатимуть вас дати рецепт.

Гарбуз у сметанному соусі, кадр з відео
Гарбуз у сметанному соусі, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 500 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Сіль - ½ ч.л.;
  • Сметана – 200 г;
  • Вода - 100 мл;
  • Борошно — 1 чайна ложка;
  • Петрушка — пучок.

Приготування гарбуза у сметанному соусі:

1.Очищаємо і нарізаємо не особливо маленьким кубиком гарбуз. Маленьким кубиком нарізаємо цибулю, шаткуємо зубчики часнику. У сковороді на олії обсмажуємо цибулю, а потім додаємо до неї гарбуз, обсмажуємо 5-7 хвилин.

2.Викладаємо до гарбуза сметану, вливаємо воду, висипаємо борошно, солимо і перемішуємо. Залишаємо гарбуз під кришкою на середньому вогні на 5-10 хвилин.

3. Шинкуємо тим часом петрушку, додаємо до гарбуза часник. Готуємо гарбуз у сметані ще хвилину, а потім посипаємо петрушкою.

Доповнити страву можуть різні спеції — наприклад, кориця, мускатний горіх або часник, що відкриє нові горизонти смаків і ароматів.

Читайте також:

Неймовірно смачно, а головне – корисно: рецепт сьомги з імбиром у соєвому соусі.

Маринований перець, фарширований капустою: рецепт закуски, що змінить ваше життя.