Напевно, ви чули і можливо навіть готували аджику за різними рецептами. Класична, зелена гостренька і т.д.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяА чи ви знали, що можна зробити і бурякову аджику? Це пікантна і ароматна приправа, яка може надати особливий смак і аромат різним стравам.
Інгредієнти (для 3 банок по 0,5):
- Буряк - 1 кг;
- Помідори – 1 кг;
- Болгарський перець – 1 кг;
- Гострий перець – 3 шт.;
- Часник - 2 головки;
- Цукор — 100 г;
- Соль — 2 ст.л.;
- Оцет 9% - 100 мл;
- Рослинна олія - 100 мл.
Приготування бурякової аджики:
1.Очищаємо буряки від шкірки і пропускаємо через м'ясорубку. Видаляємо у болгарських і гострих перців нутрощі і подрібнюємо в м'ясорубці.
2.Помідори заливаємо окропом на пару хвилин, прибираємо з них шкірку. Попередньо варто обрізати у кожної помідори плодоніжку.
3.Подрібнюємо помідори також у м'ясорубці, пропускаємо до загальної маси через прес зубчики часнику. Висипаємо до суміші сіль та цукор, перемішуємо і варимо на сильному вогні до закипання.
4. Далі на повільному вогні варимо суміш 40 хвилин. Вливаємо в суміш оцет і олію, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин. Після приготування варто розфасувати аджику банками і щільно закрити кришками.
Читайте також:
Еліксир вічної молодості: рецепт бурякового квасу для здоров'я, як у грецьких богів.
Легендарний салат "Міністерський" із простих продуктів: рецепт, який завжди знадобиться.