Напевно, ви чули і можливо навіть готували аджику за різними рецептами. Класична, зелена гостренька і т.д.

А чи ви знали, що можна зробити і бурякову аджику? Це пікантна і ароматна приправа, яка може надати особливий смак і аромат різним стравам.

Бурякова аджика, кадр з відео
Бурякова аджика, кадр з відео

Інгредієнти (для 3 банок по 0,5):

  • Буряк - 1 кг;
  • Помідори – 1 кг;
  • Болгарський перець – 1 кг;
  • Гострий перець – 3 шт.;
  • Часник - 2 головки;
  • Цукор — 100 г;
  • Соль — 2 ст.л.;
  • Оцет 9% - 100 мл;
  • Рослинна олія - ​​100 мл.

Приготування бурякової аджики:

1.Очищаємо буряки від шкірки і пропускаємо через м'ясорубку. Видаляємо у болгарських і гострих перців нутрощі і подрібнюємо в м'ясорубці.

2.Помідори заливаємо окропом на пару хвилин, прибираємо з них шкірку. Попередньо варто обрізати у кожної помідори плодоніжку.

3.Подрібнюємо помідори також у м'ясорубці, пропускаємо до загальної маси через прес зубчики часнику. Висипаємо до суміші сіль та цукор, перемішуємо і варимо на сильному вогні до закипання.

4. Далі на повільному вогні варимо суміш 40 хвилин. Вливаємо в суміш оцет і олію, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин. Після приготування варто розфасувати аджику банками і щільно закрити кришками.

Читайте також:

Еліксир вічної молодості: рецепт бурякового квасу для здоров'я, як у грецьких богів.

Легендарний салат "Міністерський" із простих продуктів: рецепт, який завжди знадобиться.