Ну що, ви відійшли від літнього кабачкового божевілля чи ще у вас залишилися кабачки? Напевно, так, але навіть якщо ні, то заради такого рецепту ви точно захочете їх купити.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТим паче, що це рецепт дуже смачного кабачкового супу закарпатською. Він точно займе місце у вашому домашньому меню.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сметана 20% - 200 г;
- Вершки 20% - 100 мл;
- Вода – 1 л;
- Мука — 1,5 ст.л.;
- Паприка - 1 ч. л.;
- Рослинна олія - 15 мл;
- Вершкове масло - 15 г;
- Сіль - 1 ч.л.
Інгредієнти для сухариків:
- Батончик – 100 г;
- Рослинна олія – 20 мл;
- Паприка - ½ ч.л.;
- Прованські трави - ½ ч. л.;
- Сіль - ½ ч.л.;
- Часник – 2 зубчики.
Приготування кабачкового супу:
1.Нарізаємо дрібно цибулю, в каструлі розтоплюємо вершкове разом із олією. На вогні вище середнього обсмажуємо цибулю до прозорості.
2.В цей час натираємо на великій тертці кабачки, у молодих плодів можна не видаляти шкірку та насіння. Висипаємо до цибулі борошно та паприку, змішуємо.
3.Вливаем у каструлю воду, вогонь зменшуємо до середнього. Додаємо в суп кабачки, перемішуємо та варимо.
4.Для сухарів нарізаємо кубиками батон, змішуємо його з олією, паприкою, прованськими травами, сіллю. Викладаємо на лист майбутні сухарики, вирівнюємо і випікаємо при 150 градусах 10-15 хвилин.
5.З поверхні супу знімаємо піну, додаємо в нього сметану та вершки, солимо, Варимо суп ще пару хвилин.
Читайте також:
Ніколи так не робіть: ось чому квашена капуста виходить не хрусткою та водянистою.
Бюджетно, красиво та дуже смачно: рецепт салату "Багата наречена" з куркою та грибами.