Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти:

Гарбуз (очищений) - 700 г
Помідори – 700 г (3 шт.)
Перець солодкий червоний – 220 г (1 шт.)
Часник - 5 зубчиків
Перець гострий свіжий – 20 г (1 шт.)
Зіра сушена - 1 ч. ложка
Лимонний сік – 1 ч. ложка
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Орегано сушений - 2 щіпки

Гарбуз очистити від шкірки та нарізати середніми кубиками. Викласти гарбуз у каструлю з товстим дном, влити 250-300 мл води. Гасити 20-25 хвилин на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.

З вареного гарбуза злити відвар в окрему ємність, тому що він, можливо, ще знадобиться.

Гарбуз розім'яти товкачем у пюре і злегка остудити.

Помідори надрізати хрестоподібно, викласти в глибоку ємність і залити окропом. Залишити на 2-3 хвилини. Потім воду злити. Помідори очистити та нарізати маленькими кубиками.

Солодкий перець очистити від насіння та плодоніжки, потім нарізати середніми кубиками.

Гострий перець очистити від насіння та плодоніжки та дрібно нарізати.
У каструлю з гарбузом додати солодкий перець. Туди ж – помідори. Овочі посолити, поперчити, всипати зіру, орегано та гострий перець. Перемішати інгредієнти.

Гасити 15 хвилин|мінути| на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.

Часник очистити та пропустити через прес у каструлю з овочевою масою. Якщо необхідна рідкіша консистенція, можна додати гарбузовий відвар і довести до бажаної густоти. Потім варити ще 10 хвилин|мінути| на повільному вогні.

Перелити соус у блендер. Подрібнити. Можна скористатися занурювальним блендером.