Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяГарбуз (очищений) - 700 г | ||
Помідори – 700 г (3 шт.) | ||
Перець солодкий червоний – 220 г (1 шт.) | ||
Часник - 5 зубчиків | ||
Перець гострий свіжий – 20 г (1 шт.) | ||
Зіра сушена - 1 ч. ложка | ||
Лимонний сік – 1 ч. ложка | ||
Сіль - за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Орегано сушений - 2 щіпки |
Гарбуз очистити від шкірки та нарізати середніми кубиками. Викласти гарбуз у каструлю з товстим дном, влити 250-300 мл води. Гасити 20-25 хвилин на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.
З вареного гарбуза злити відвар в окрему ємність, тому що він, можливо, ще знадобиться.
Гарбуз розім'яти товкачем у пюре і злегка остудити.
Солодкий перець очистити від насіння та плодоніжки, потім нарізати середніми кубиками.
Гасити 15 хвилин|мінути| на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.
Часник очистити та пропустити через прес у каструлю з овочевою масою. Якщо необхідна рідкіша консистенція, можна додати гарбузовий відвар і довести до бажаної густоти. Потім варити ще 10 хвилин|мінути| на повільному вогні.
Перелити соус у блендер. Подрібнити. Можна скористатися занурювальним блендером.
Відправити соус знову в каструлю, довести до кипіння. Додати лимонний сік у соус, перемішати та прибрати з плити. Дати трохи охолонути.
Читайте також:
Таку смакоту захочеться їсти двома ложками: рецепт баклажанів у томатному соусі по-грузинськи
Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму
Просто ідеально під будь-яке м'ясо: рецепт "Соуса бідного парижанина", який варто спробувати