Наразі триває сезон консервації на зиму і всі українці посилено займаються цим. І це дуже правильно, адже невідомо, яка зима на нас чекає.

Однією з найпопулярніших овочевих консервацій є пікантна аджика. Тому ми з радістю знайшли для вас класичний і правильний рецепт цієї пікантної закуски.

Аджика, кадр з відео
Аджика, кадр з відео

Інгредієнти:

Перець – 2 кг;
Помідор – 2 кг;
Перець гострий – 2 шт.;
Перець слабо гострий – 3 шт.;
Часник – 10 зубчиків;
Петрушка - 70 г;
Базилік сухий - 1 ч. л.;
Хмелі сунелі – 1 ч.л.;
Коріандр мелений - 1 ч.л.;
Чаман - ¼ ч.л.;
Сіль - 2 ст.л.;
Цукор - 2 ст.л.

Приготування аджики:

1.Нарізаємо помідори на 4 часточки кожну, очищаємо перці від нутрощів і насіння, ділимо навпіл уздовж. Подрібнюємо перці та помідори за допомогою занурювального блендера в однорідне пюре. Змішуємо в каструлі томатне пюре та з перців, на повільному вогні варимо.

2.Шинкуем дрібно петрушку і часник, викладаємо в суміш перців і томатів. Висипаємо в суміш сухий базилік, хмелі Сунелі, коріандр, Чаман, сіль та цукор. Перемішуємо спеції та варимо Аджику 20-25 хвилин.

3.Викладаємо аджику в банки, закриваємо і прибираємо до охолодження. Виходить смачна зимова закуска для будь-яких страв.

Аджика
Аджика

Читайте також:

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом .

30 хвилин і все готово: рецепт молочного торта з ніжною та смачною начинкою.