Якщо смажена картопля для вас занадто калорійна, а варена вже набридла, то вам варто дізнатися, як приготувати картоплю по-єврейськи, фаршировану м'ясом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПриготуємо насамперед начинку.
Необхідні продукти:
- фарш яловичий – 250 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- часник – 1 зубок;
- яйце куряче - 1 шт.;
- кумін – 0,5 ч. ложки;
- петрушка – 10 г;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- кориця мелена - 1 щіпка (за бажанням).
Важливо!
- Фарш можна приготувати самому, а можна купити готовий.
Дрібно наріжемо цибулю, додамо пропущений через прес часник.
Зелень петрушки дрібно нарубати ножем.
Викладемо всі інгредієнти до фаршу, вб'ємо у фарш куряче яйце. Додамо всі спеції. Добре перемішаємо фарш.
Тепер займемося картоплею.
Особливість єврейської страви полягає у нарізанні картоплі. Картоплю розрізають навпіл поперек. Відрізають краї та акуратно ножем роблять розріз, не дорізаючи до кінця.
Приготовленим раніше фаршем заповнюємо картоплю.
Наступний етап – картопля потрібно запанувати.
Продукти для кляру:
- борошно - 3 ст. ложки;
- яйце куряче - 1 шт.;
- вода – 1 ст. ложка;
- сіль - щіпка.
Яйце збиваємо зі щіпкою солі та водою. Борошно викладаємо в плоску тарілку або блюдце.
Обмочуємо кожен шматок картоплі в клярі і обвалюємо в борошні.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо картоплю з кожного боку по 5 хвилин.
Викладаємо обсмажену картоплю в сотейник або казанок, який призначений для тривалого гасіння.
Залишилось приготувати соус.
Необхідні продукти:
- томати у власному соку – 400 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- часник – 1 зубок;
- олія оливкова - 1 ст. ложка;
- перець чилі мелений - 0,5 ч. ложки;
- паприка мелена солодка – 0,5 ч. ложки;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
- кумін - 1 щіпка.
У сковороді з додаванням олії обсмажуємо протягом 5-7 хвилин, помішуючи, дрібно нарізану цибулю, пропущену через прес часник і всі спеції.
Потім додаємо до соусу томати у власному соку, порізані дрібним кубиком. Гасимо соус 10 хвилин.
- Якщо соусу недостатньо, щоб покрити ним всю картоплю, слід додати трохи води. Картопля має бути покрита соусом повністю.
Накриваємо сотейник або казанок кришкою і гасимо мафрум на повільному вогні 40 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, проколивши її вилкою, вона повинна добре входити до картоплі.
Мафрум – страва самодостатня. Подаємо його порційно зі свіжою мацою чи хлібом.
Читайте також:
Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: що буде з цінами на картоплю, капусту та інші овочі
Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи
Секрети правильного зберігання картоплі: не проросте аж до весни навіть у сирому підвалі