Якщо смажена картопля для вас занадто калорійна, а варена вже набридла, то вам варто дізнатися, як приготувати картоплю по-єврейськи, фаршировану м'ясом.

Приготуємо насамперед начинку.

Необхідні продукти:

  • фарш яловичий – 250 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • яйце куряче - 1 шт.;
  • кумін – 0,5 ч. ложки;
  • петрушка – 10 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • кориця мелена - 1 щіпка (за бажанням).

Важливо!

  • Фарш можна приготувати самому, а можна купити готовий.

Дрібно наріжемо цибулю, додамо пропущений через прес часник.

Зелень петрушки дрібно нарубати ножем.

Викладемо всі інгредієнти до фаршу, вб'ємо у фарш куряче яйце. Додамо всі спеції. Добре перемішаємо фарш.

Тепер займемося картоплею.

Особливість єврейської страви полягає у нарізанні картоплі. Картоплю розрізають навпіл поперек. Відрізають краї та акуратно ножем роблять розріз, не дорізаючи до кінця.

Приготовленим раніше фаршем заповнюємо картоплю.

Наступний етап – картопля потрібно запанувати.

Продукти для кляру:

  • борошно - 3 ст. ложки;
  • яйце куряче - 1 шт.;
  • вода – 1 ст. ложка;
  • сіль - щіпка.

Яйце збиваємо зі щіпкою солі та водою. Борошно викладаємо в плоску тарілку або блюдце.

Обмочуємо кожен шматок картоплі в клярі і обвалюємо в борошні.

У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо картоплю з кожного боку по 5 хвилин.

Викладаємо обсмажену картоплю в сотейник або казанок, який призначений для тривалого гасіння.

Залишилось приготувати соус.

Необхідні продукти:

  • томати у власному соку – 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • олія оливкова - 1 ст. ложка;
  • перець чилі мелений - 0,5 ч. ложки;
  • паприка мелена солодка – 0,5 ч. ложки;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
  • кумін - 1 щіпка.

У сковороді з додаванням олії обсмажуємо протягом 5-7 хвилин, помішуючи, дрібно нарізану цибулю, пропущену через прес часник і всі спеції.

Потім додаємо до соусу томати у власному соку, порізані дрібним кубиком. Гасимо соус 10 хвилин.

Заливаємо фаршировану картоплю соусом.
Важливо!
  • Якщо соусу недостатньо, щоб покрити ним всю картоплю, слід додати трохи води. Картопля має бути покрита соусом повністю.

Накриваємо сотейник або казанок кришкою і гасимо мафрум на повільному вогні 40 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, проколивши її вилкою, вона повинна добре входити до картоплі.

Мафрум – страва самодостатня. Подаємо його порційно зі свіжою мацою чи хлібом.

Читайте також:

Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: що буде з цінами на картоплю, капусту та інші овочі

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Секрети правильного зберігання картоплі: не проросте аж до весни навіть у сирому підвалі