Перець по-одеськи на зиму – закуска, в якій чудово все, як м'які та ніжні шматочки овочів, так і ароматний кисло-солодкий томатний соус. Призначення може бути різним - наприклад, такий перець можна просто поставити на стіл і доповнити їм гарнір, м'ясо, а можна використовувати як інгредієнт для підливи або іншого соусу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНеобхідні продукти:
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 50 шт.
- Цукор - 2 склянки
- Оцет 9% – 2 ст. ложки
- Олія - 2 склянки
- Сіль – 2 ст. ложки
Важливо!
- Помідори повинні бути соковитими та стиглими, без плям та інших ушкоджень на шкірці.
З вказаної кількості продуктів виходить 5 банок готового перцю по-одеськи по 1 л.
Отже, щоб приготувати перець по-одеськи на зиму, насамперед потрібно підготувати овочі – ретельно переберіть їх, а потім вимийте.
Перець болгарський обсушити, розрізати вздовж на 4 частини, видалити насіння та плодоніжки.
Також помідори можна пропустити через м'ясорубку (відміряти 1,5 л соку).
Томатне пюре перелийте в каструлю або сотейник, додайте олію (краще рафіновану), додайте сіль, цукор та оцет. Перемішати. Поставити каструлю на слабкий вогонь. Помішуючи, довести до кипіння.
Викласти в каструлю з томатним соком підготовлений перець, періодично перемішувати, варити 10 хвилин.
Такий перець можна подавати до будь-якого гарніру, а томатне заливання - для приготування соусів або заправки в борщ.
Читайте також:
Циля прославилася цією стравою на всю Одесу: рецепт ситного форшмаку з картоплею та яйцем
Тітка Сара цим рецептом підкорила всю Одесу: готуємо справжні картопляні оладки єврейською