Форшмак - смачна та нескладна закуска з оселедця, одна з найпопулярніших страв єврейської кухні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКартоплю очистити, нарізати шматками і відварити в киплячій, трохи підсоленій воді до готовності. Воду злити, картоплю перекласти в чашу блендера, влити тепле молоко і подрібнити пюре.
Яйця очистити, розрізати навпіл. Вийняти жовтки та помістити в чашу блендера. Додати гірчицю, оцет, олію, свіжомелений чорний і запашний перець. Збити до одержання однорідної маси.
Яблука очистити від шкірки, нарізати м'якоть на великі шматки, видаливши серцевину. Цибулю очистити і крупно нарізати. Також крупно нарізати оселедець.
Подрібнити шматки оселедця, яблука, цибулю і яєчні білки, що залишилися.
У масу додати розтерті яєчні жовтки і картопля і все ретельно збити.
Покласти приготовлений форшмак у пластиковий контейнер, накрити та поставити в холодильник. За 1 годину до подачі на стіл перекласти салатницю.
Читайте також:
Це крутіше солянки: рецепт польського супу "Форшмак", якого ви будете в захваті
"Тітка Циля, дайте добавки": рецепт єврейського закусочного форшмаку з картоплею та яйцями