Форшмак - смачна та нескладна закуска з оселедця, одна з найпопулярніших страв єврейської кухні.

гірчиця - 1 ч.л. л.
цибуля дрібна – 2 шт.
зварені круто яйця - 3 шт.
олія рослинна – 2 ч. л.
картопля – 4 шт.
оцет - 2 ч.л. л.
яблука – 2 шт.
перець запашний горошком – 2 горошини
малосолона оселедець - 4 шт.
перець чорний – 3 горошини
молоко – 1 склянка

Картоплю очистити, нарізати шматками і відварити в киплячій, трохи підсоленій воді до готовності. Воду злити, картоплю перекласти в чашу блендера, влити тепле молоко і подрібнити пюре.

Яйця очистити, розрізати навпіл. Вийняти жовтки та помістити в чашу блендера. Додати гірчицю, оцет, олію, свіжомелений чорний і запашний перець. Збити до одержання однорідної маси.

Яблука очистити від шкірки, нарізати м'якоть на великі шматки, видаливши серцевину. Цибулю очистити і крупно нарізати. Також крупно нарізати оселедець.

Подрібнити шматки оселедця, яблука, цибулю і яєчні білки, що залишилися.

У масу додати розтерті яєчні жовтки і картопля і все ретельно збити.

Покласти приготовлений форшмак у пластиковий контейнер, накрити та поставити в холодильник. За 1 годину до подачі на стіл перекласти салатницю.

Читайте також:

Ой, не треба мене вмовляти, я й так погоджуся спробувати це! Справжній одеський форшмак за старовинним рецептом

Це крутіше солянки: рецепт польського супу "Форшмак", якого ви будете в захваті

"Тітка Циля, дайте добавки": рецепт єврейського закусочного форшмаку з картоплею та яйцями