Деякі домашні кухарі люблять готувати мариновані кавуни, які мають унікальний, пряний смак і приємний хрускіт.

Існує безліч способів їх маринування, в результаті чого виходять ферментовані версії, які є солоними, злегка гострими та пікантними.

Цей метод зберігає вітаміни та мінерали фруктів, одночасно впроваджуючи корисні бактерії. Квашені кавуни є чудовим доповненням до м'ясних страв та салатів.

Інгредієнти:

Кавун: 10 кг.

Хрін: 1 пучок.

Укроп: 1 пучок.

Часник: 2 зубчики.

Сіль: 240 г.

Вода: 4 літри.

Інструкції з приготування:

Вимийте кавун і наріжте його на шматочки середнього розміру.

Розчиніть сіль у воді, ретельно помішуючи.

Квашений кавун
Квашений кавун

У великій ємності викладіть шарами шматочки кавуна, додаючи між шарами хрін, кріп та часник.

Залийте кавун солоним розсолом, щоб повністю покрити шматочки.

Накрийте ємність і залиште у теплому місці на 2–3 дні.

Після ферментації перемістіть у більш прохолодне місце для зберігання.

Є різні варіанти:

Кавуни з перцем: слідуйте класичному рецепту, але додайте гострий перець для додаткової гостроти.

Кавуни з ягодами: щоб надати більш солодкий смак, додайте смородину, малину чи вишню.

Для досягнення найкращих результатів вибирайте стиглі кавуни. Ви також можете посилити смак, додавши лавровий лист, насіння гірчиці або корінь хрону. Ферментацію слід проводити у великій скляній банці або дерев'яній бочці за температури 20–25 °C.

Читайте також:

Навіть грузини здивуються: рецепт "сирої" ароматної аджики, яку можна подавати на стіл відразу

Ті самі мариновані грибочки з дитинства: секрет ідеальної пропорції від наших предків

Тільки з банкою не проковтніть: рецепт маринованих помідорів у соку чорної смородини на зиму