У цьому рецепті ідеальний баланс між сіллю, цукром та оцтом, що дозволяє створити маринад, який не тільки чудово зберігає гриби, але й надає їм чудового смаку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВін універсальний і добре підходить для різних грибів, таких як білі, подосиновики, березові гриби, опеньки і навіть печериці.
На 1 кг нарізаних грибів вам знадобиться такий набір інгредієнтів:
1 л води.
2 столові ложки із гіркою цукру.
4 чайні ложки з гіркою солі.
3 столові ложки 9% оцту.
3 лаврові листи.
5 ягід запашного перцю.
6-8 горошин чорного перцю.
3 зубчики часнику, подрібнених.
Деякі додають зубчики для додаткової гостроти, але, якщо ви віддаєте перевагу більш м'якому, більш натуральному смаку, ви можете пропустити їх.
Інструкції:
Почніть із того, що доведіть воду до кипіння. Додайте гриби і варіть 15-20 хвилин, знімаючи піну, що піднімається на поверхню.
Після цього процідіть гриби та збережіть рідину, в якій вони готувалися, в окремій ємності і додайте у неї цукор, сіль та спеції у зазначених вище пропорціях.
Поверніть гриби в каструлю з маринадом і готуйте ще 15–20 хвилин. За хвилину до закінчення додайте оцет та подрібнений часник. Доведіть все до кипіння.
Потім розлийте гарячу суміш стерильними банками і щільно закрийте. Щоб забезпечити хорошу герметичність, переверніть їх догори дном, загорніть у ковдру і дайте їм повільно охолонути.
Так, цей старий метод дасть вам ідеально законсервовані гриби із чудовим смаком, яким можна насолоджуватися цілий рік.
Читайте також:
Тільки з банкою не проковтніть: рецепт маринованих помідорів у соку чорної смородини на зиму
Український рецепт Мисливського салату на зиму: цю консервацію зметуть першою і проситимуть ще
Так готують на Закарпатті: як зварити легендарний Бограч за рецептом наших дідів