У мережі оприлюднили смачний рецепт бограча, традиційної закарпатської страви, яку часто їдять на Закарпатті. Хоча його найкраще готувати на відкритому вогні, ви можете приготувати його так само смачно вдома.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
1 кг пісної свинини чи яловичини.
100 г свинячого сала чи бекону.
4 болгарські перці.
3 цибулини.
2 морквини.
1 кг картоплі.
Борошно для тіста.
1 куряче яйце.
Кмин (за смаком).
Часник (за смаком).
Паприка (за смаком).
Сіль (за смаком).
Перець (до смаку).
Свіжа зелень.
Приготування:
У великій каструлі або казані розтопіть сало або бекон. Додайте нарізану цибулю і готуйте, поки вона не стане золотистою, часто помішуючи. Додайте паприку і трохи води і продовжуйте готувати, доки цибуля не карамелізується.
Наріжте невеликими шматочками м'ясо і додайте його в каструлю. Додайте тертий часник і кмин. Налийте достатньо води, щоб покрити м'ясо і дайте йому покипіти.
Поки м'ясо готується, наріжте кубиками картоплю, перець та моркву.
Приготуйте тісто, змішавши борошно, яйце та дрібку солі. Замісіть до однорідної маси, потім відламайте невеликі шматочки, обваляйте в муці і дайте їм висохнути.
Коли м'ясо стане майже м'яким, додайте в каструлю нарізану кубиками картопля.
Влийте бульйон (або додаткову воду, якщо необхідно) і додайте помідори, моркву та перець.
Потім додайте кульки з тіста в каструлю і варіть, поки м'ясо і тісто повністю не приготуються. Обов'язково додайте більше бульйону або води в міру необхідності, щоб запобігти підгоранню.
Ось і все, приправте сіллю та перцем до смаку, а перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.
Читайте також:
Краще кабачкової ікри: революційний рецепт консервації з перестиглих огірків на зиму