Перестиглі огірки можна перетворити на смачну зимову закуску, використовуючи цей простий рецепт. Так, досвідчені домогосподарки поділилися, як можна приготувати запашну огіркову ікру, яка ідеально підходить для консервування та вживання в холодні місяці.

Інгредієнти:

Огірки – 1 кг.

Цибуля - 300 г.

Морква - 300 г.

Солодкий перець – 300 г.

Помідори – 300 г.

Томатна паста – 60 г (1 столова ложка з гіркою).

Часник - 2-3 зубчики.

Рафінована соняшникова олія - ​​70 мл.

Сіль – 20 г (1 столова ложка без верху).

Цукор - 40 г (2 столові ложки без гірки).

Мелений чорний перець - 0,5 ч. л.

Оцет 9% - 15 мл (1 неповна столова ложка).

Приготування:

Очистіть огірки від шкірки і великого насіння. Наріжте їх маленькими кубиками. Також дрібно наріжте цибулю та натріть моркву.

Покладіть кубики огірків у миску, посипте невеликою кількістю солі і дайте постояти, щоб вони пустили сік. Через 15-20 хвилин покладіть їх у сито і відіжміть зайву рідину.

Закуска з огірків
Закуска з огірків

Пропустіть солодкий перець та помідори через м'ясорубку, щоб вийшов соус. Додайте в цю суміш томатну пасту.

Потім у великій каструлі розігрійте олію і обсмажте цибулю і терту моркву до м'якості.

Додайте кубики огірків і готуйте на середньому вогні близько 20-25 хвилин.

Влийте томатно-перцевий соус, додайте сіль і цукор, що залишилася. Залишіть суміш ще на 30 хвилин, поки вона не загусне до бажаної консистенції.

Приблизно за 5 хвилин до готовності ікри додайте подрібнений часник, мелений чорний перець та оцет. Продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин.

Після цього обережно розлийте гарячу огіркову ікру по стерилізованих банках, закрийте кришками і дайте їм охолонути.

Ось і все, зберігайте банки в прохолодному темному місці, поки не будете готові насолодитися цими домашніми ласощами взимку.

Читайте також:

Смачніше за будь-який торт: рецепт пирога з бананами на швидку руку – пухнасті ласощі до будь-якого столу

Так любили наші діди: рецепт божественних квашених помідорів ніби з бочки

Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт