Перестиглі огірки можна перетворити на смачну зимову закуску, використовуючи цей простий рецепт. Так, досвідчені домогосподарки поділилися, як можна приготувати запашну огіркову ікру, яка ідеально підходить для консервування та вживання в холодні місяці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Огірки – 1 кг.
Цибуля - 300 г.
Морква - 300 г.
Солодкий перець – 300 г.
Помідори – 300 г.
Томатна паста – 60 г (1 столова ложка з гіркою).
Часник - 2-3 зубчики.
Рафінована соняшникова олія - 70 мл.
Сіль – 20 г (1 столова ложка без верху).
Цукор - 40 г (2 столові ложки без гірки).
Мелений чорний перець - 0,5 ч. л.
Оцет 9% - 15 мл (1 неповна столова ложка).
Приготування:
Очистіть огірки від шкірки і великого насіння. Наріжте їх маленькими кубиками. Також дрібно наріжте цибулю та натріть моркву.
Покладіть кубики огірків у миску, посипте невеликою кількістю солі і дайте постояти, щоб вони пустили сік. Через 15-20 хвилин покладіть їх у сито і відіжміть зайву рідину.
Пропустіть солодкий перець та помідори через м'ясорубку, щоб вийшов соус. Додайте в цю суміш томатну пасту.
Потім у великій каструлі розігрійте олію і обсмажте цибулю і терту моркву до м'якості.
Додайте кубики огірків і готуйте на середньому вогні близько 20-25 хвилин.
Влийте томатно-перцевий соус, додайте сіль і цукор, що залишилася. Залишіть суміш ще на 30 хвилин, поки вона не загусне до бажаної консистенції.
Приблизно за 5 хвилин до готовності ікри додайте подрібнений часник, мелений чорний перець та оцет. Продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин.
Після цього обережно розлийте гарячу огіркову ікру по стерилізованих банках, закрийте кришками і дайте їм охолонути.
Ось і все, зберігайте банки в прохолодному темному місці, поки не будете готові насолодитися цими домашніми ласощами взимку.
Читайте також:
Так любили наші діди: рецепт божественних квашених помідорів ніби з бочки
Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт