У мережі оприлюднили простий та смачний рецепт квашених томатів, які на смак нагадують традиційні соління в бочці. Ці пікантні помідори ідеально підходять для вживання взимку, особливо з вареною або смаженою картоплею. Інгредієнти звичайні та їх можна знайти практично на будь-якій кухні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Помідори: 1 кг.
Питна вода: 1,5 літри.
Цукор: 50 г.
Сіль: 60 г.
Укроп: 1 пучок.
Чорний перець горошком: 15 шт.
Гострий перець: за смаком.
Лавровий лист: 2 шт.
Листя вишні.
Листя смородини.
Часник: 3-4 зубчики.
Спосіб приготування:
У великій каструлі доведіть до кипіння 1,5 л води.
Додайте в киплячу воду 60 г солі і 50 г цукру, помішуючи, поки обидва повністю не розчиняться.
Після розчинення вимкніть вогонь і дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
Ретельно вимийте та висушіть помідори.
За допомогою зубочистки зробіть невеликі проколи біля стебла кожного з них. Це допоможе розсолу проникнути та забезпечить рівномірне бродіння.
У чисту каструлю або велику скляну банку покладіть на дно пучок кропу.
Наріжте зубчики часнику і додайте в каструлю разом із кропом.
Потім додайте в каструлю листя вишні, листя смородини, лавровий лист, чорний горошковий перець і гострий перець.
Покладіть проколоті помідори в банку або бокс, розташувавши їх так, щоб вони щільно прилягали один до одного.
Залийте помідори охолодженим розсолом, переконавшись, що вони повністю занурені у воду.
Накрийте бокс або банку тарілкою та залиште при кімнатній температурі на 2 дні.
Через 2 дні помістіть на тарілку вантаж, щоб помідори залишалися зануреними і накрийте кришкою.
Зберігайте у прохолодному місці, наприклад, у коморі чи льоху, для подальшої ферментації.
Читайте також:
Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт
Воно просто танутиме в роті: рецепт сала в банку з часником і паприкою на зиму
Так смачно ви ще не готували: рецепт ідеального тіста для домашніх вареників, пельменів та локшини