Ділимося найповнішим і правильним рецептом тіста для пельменів та вареників. Тісто за цим рецептом виходить тонким, еластичним і чудово підходить для приготування пельменів, хінкалі, коржів, вертут і т.д.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Борошно пшеничне / Борошно (просіяти) - 200 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Вода — 5 ст. л.
Для приготування тіста нам знадобиться потужний блендер зі склянкою.
Яйце змішати з водою, вилити половину суміші в чашу блендера, всипати борошно, а зверху вилити яєчну суміш, що залишилася.
Пульсуючими натисканнями на кнопку блендера за 1-2 хвилини замісити тісто. Воно збереться грудкою.
Викласти тісто на дошку, вимісити його руками до однорідності (2-3 хвилини) і скачати у кулю.
Накрити зверху салатником і залишити відпочити на 30 хвилин|мінути|.
Відрізати від шматка невеликий шматочок тіста, злегка посипати борошном дошку і розкотити тісто качалкою на дошці, перевертаючи тісто і повертаючи різними краями. Тісто дуже слухняне і легко розкочується.
Готове тісто використовують для формування пельменів та вареників з різними начинками та фаршами.
Читайте також:
Ідеальний маринад без оцту: рецепт консервованих помідорів із аличою на зиму
Його називають "Сонячний нектар": рецепт найсмачнішого яблучного соку з медом на зиму