Ніхто не заперечуватиме, що насичений, неймовірно ароматний і ситний червоний борщ - найулюбленіша і найшанованіша страва в Україні. Смачна та поживна страва кожна господиня готує за своїм особливим рецептом, проте якщо влітку приготувати заправку, то взимку приготувати борщ можна буквально за лічені хвилини.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРозповідаємо, як робиться овочеве заправлення для борщу на зиму, рецепт якого у вас будуть просити всі подруги.
Цей варіант допоможе зберегти ваш час. А ще овочі, які не піддаються зайвий раз термічній обробці, краще зберігають свої властивості.
- буряк – 1.5 кг.;
- морква – 0.6 кг.;
- цибуля - 0.6 кг.;
- томатна паста – 300 грам;
- сіль (без гірки) – 2 стол.л.;
- цукор (пісок) – 3 чайн.л.;
- рослинна олія - 1.5 склянки;
- оцет (9%) 1.5 стол.
Буряк, цибулю та моркву потрібно очистити, вимити та подрібнити за допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки.
Пол склянки олії вилити в каструлю або велику сковороду і поставити на вогонь.
Нарізати цибулю соломкою. Якщо цибулина величезна, то ділимо її на 6 частин, якщо середня, то ріжемо чверть-кільцями та обсмажуємо до золотистості.
Натерти на терці моркву і відправити до цибулі.
Через 2 хвилини туди ж відправляємо натертий буряк і виливаємо решту олії.
Все обсмажити протягом 10 хвилин, додати томатну пасту і гасити під кришкою 10 хвилин.
Всипати сіль і цукор, добре перемішати і гасити півгодини.
За 5 хвилин до закінчення гасіння влити оцет і закатати в наперед простерилізовані банки, перевернути на кришку і дати охолонути.
Зберігається при кімнатній температурі добре.
Якщо у вас буде така заправка для борщу на зиму, вам потрібно додати картопля і капусту в блюдо. Це дуже просто і не займає багато часу.
Читайте також:
Навіть на борщі вже доведеться заощаджувати: на ринках і в магазинах вдвічі подорожчав ходовий овоч
Займе лише 20 хвилин: рецепт справжніх пампушок до борщу, від яких важко відмовитися
Вирішила згадати молодість: 62-річна прибиральниця підмішувала віагру працівникам фірми