Ніхто не заперечуватиме, що насичений, неймовірно ароматний і ситний червоний борщ - найулюбленіша і найшанованіша страва в Україні. Смачна та поживна страва кожна господиня готує за своїм особливим рецептом, проте якщо влітку приготувати заправку, то взимку приготувати борщ можна буквально за лічені хвилини.

Розповідаємо, як робиться овочеве заправлення для борщу на зиму, рецепт якого у вас будуть просити всі подруги.

Цей варіант допоможе зберегти ваш час. А ще овочі, які не піддаються зайвий раз термічній обробці, краще зберігають свої властивості.

  • буряк – 1.5 кг.;
  • морква – 0.6 кг.;
  • цибуля - 0.6 кг.;
  • томатна паста – 300 грам;
  • сіль (без гірки) – 2 стол.л.;
  • цукор (пісок) – 3 чайн.л.;
  • рослинна олія - ​​1.5 склянки;
  • оцет (9%) 1.5 стол.

Буряк, цибулю та моркву потрібно очистити, вимити та подрібнити за допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки.

Пол склянки олії вилити в каструлю або велику сковороду і поставити на вогонь.

Нарізати цибулю соломкою. Якщо цибулина величезна, то ділимо її на 6 частин, якщо середня, то ріжемо чверть-кільцями та обсмажуємо до золотистості.

Натерти на терці моркву і відправити до цибулі.

Через 2 хвилини туди ж відправляємо натертий буряк і виливаємо решту олії.

Все обсмажити протягом 10 хвилин, додати томатну пасту і гасити під кришкою 10 хвилин.

Всипати сіль і цукор, добре перемішати і гасити півгодини.

За 5 хвилин до закінчення гасіння влити оцет і закатати в наперед простерилізовані банки, перевернути на кришку і дати охолонути.

Зберігається при кімнатній температурі добре.

Якщо у вас буде така заправка для борщу на зиму, вам потрібно додати картопля і капусту в блюдо. Це дуже просто і не займає багато часу.

Читайте також:

Навіть на борщі вже доведеться заощаджувати: на ринках і в магазинах вдвічі подорожчав ходовий овоч

Займе лише 20 хвилин: рецепт справжніх пампушок до борщу, від яких важко відмовитися

Вирішила згадати молодість: 62-річна прибиральниця підмішувала віагру працівникам фірми