• Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Молоко - 1 стакан
  • Дріжджі хлібопекарські сухі – 1 ч.л.
  • Сахар - 1 ст.л.
  • Сіль - щіпка
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Олія - ​​2 ст.л.

Для заправки:

  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - 0,5 пучка
  • Олія - ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком

0,5 склянки молока поставити на 30 секунд у НВЧ, додати|добавляти| в тепле молоко 0,5 ст.л. цукру, 1 чайну ложку з гіркою дріжджів (або дивіться за інструкцією, зазвичай такий пакетик йде на 1 кг борошна) добре розмішати.

Поки займатиметеся вершковим маслом і борошном, дріжджі набухнуть.

Вершкове масло|мастило| розтопити в НВЧ, секунд 30-35.

Просіяти борошно у глибоку миску. Додати яйце, вершкове масло|мастило|, 2 ст.л. рослинної олії, молоко з дріжджами, молоко, що залишилося, щіпку солі і цукор, що залишився.

Замісити м'яке еластичне тісто. Змастити руки олією, продовжувати місити тісто, воно стане глянцевим.

Змастити форму олією, сформувати пампушки. Не робіть пампушки великими, інакше вони не пропікуться за вказаний час. З цієї кількості тесту у мене вийшло 12 штук по 45 гр., Викласти у форму. Накрити чистим рушником, поставити у тепле місце (я ставлю на теплу батарею), ввімкнути духовку на 200 градусів. Поки духовка нагріватиметься, пампушки збільшаться у розмірі. Змастити їх молоком за допомогою силіконового пензлика.

Зменшити температуру до 190 градусів і випікати пампушки до борщу 20 хвилин на верхньому рівні в режимі "випікання" (верхнє та нижнє нагрівання без конвекції). Готові пампушки дістати з форми, накрити чистим рушником і дати їм трохи "відпочити".

У невеликій мисочці змішати пропущений через прес часник, додати дрібно нарізану зелень петрушки та кропу, додати 1 ст.л. олії, злегка посолити.

Читайте також:

Досить і на пиріжки, і на борщі, і на частування: як подвоїти врожай квасолі за допомогою простої хитрості

Борщ буде завжди насиченим і червоним: як правильно зберігати буряки взимку, щоб вони не псувалися

Його захочеться їсти прямо з каструлі: рецепт знаменитого "білого борщу", який роблять на Хмельниччині

Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт закарпатського борщу з копченими реберцями, квашеною капустою та квасолею