Помідори, консервовані в томатному соку без оцту на зиму - проста, дуже смачна і корисна заготівля, яка сподобається багатьом. У холодну пору року ви насолоджуватиметеся смачними помідорами, а томат можна використовувати для приготування перших страв, підлив або соусів.

Заготовити помідори в томатній пасті на зиму можна максимально швидко за дуже простим, доступним всім рецептом, до складу якого входить лише шість продуктів:

  • помідори -1 кг;
  • томатна паста – 250 мл.;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • цукор – 5 чайних ложок;
  • сіль – 2 чайн.л.;
  • перець горошком – 4 штуки;
  • вода – 2 літри: 1 л – у маринад, 1 л – для заливання.

Важливо!

  • Найкраще для цього рецепту підходять тверді та пружні невеликі помідори сорту "вершка".
  • Томатну пасту можна приготувати самостійно із свіжих помідорів, або використовувати готову, приготовлену заздалегідь у домашніх умовах або придбану у магазині.
Помідори ретельно миємо під проточною водою. Даємо воді стекти з овочів. У кожному овочі робимо кілька проколів дерев'яною зубочисткою, щоб вони не луснули, коли їх заливатимемо гарячі маринадом.
Цибулю чистимо і нарізаємо половинками кілець.

Наперед потрібно простерилізувати баночки невеликого об'єму. Стерилізувати можна будь-яким перевіреним способом: в духовці, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки кип'ятимо і сушимо.

Помідори розкладаємо по банкам щільно, прокладаючи між шарами половинками кілець цибулі.
У чайнику кип'ятимо воду і заливаємо одразу їй помідори. Залишаємо їх, накривши банки кришками, на 10 хвилин.

Тим часом вливаємо чисту фільтровану воду в каструлю, додаємо томатну пасту. Додаємо перець горошком, цукор та сіль. Ставимо на вогонь, доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи ложкою. Варимо близько 5 хвилин маринаду на середньому вогні.

З банок із помідорами зливаємо воду. Заливаємо їх киплячим маринадом.

Накриваємо банки кришками та ставимо їх у каструлю з водою. На дно каструлі потрібно обов'язково покласти ганчірочку, щоб банки не луснули. Вода повинна закривати банки до плічок, не вище, інакше вона під час закипання почнемо вливатись у банки.
Ставимо каструлю на вогонь. коли вода закипить, зменшуємо вогонь до середнього та стерилізуємо близько 20 хвилин банки об'ємом 0,5 л.

Відразу закочуємо банки кришками, перевертаємо їх догори дном.
Накрити пледом (або теплим рушником) і залишити в такому вигляді до повного остигання. Потім прибрати помідори для зберігання.
Цю заготівлю можна зберігати за умов міської квартири.
Читайте також: