Салат з капусти з перцем, морквою та цибулею - дуже смачний, свіжий та пікантний на смак. Такий салат готується дуже швидко і просто, а результат обов'язково порадує навіть гурманів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- капуста білокачанна – 2.5 кг.;
- морква – 500 грам;
- цибуля ріпчаста - 500 грам;
- болгарський перець – 750 грам;
- рослинна олія - 250 мл.;
- столовий оцет (9%-й) – 180 мл.;
- сіль – 2 стол.л.;
- цукор - 180 грам.
- капусту дрібно нашаткуйте і пам'ятайте злегка руками;
- моркву очистіть, промийте та натріть на великій тертці;
- цибулю очистіть, промийте холодною водою і нарубайте невеликими кубиками;
- болгарський перець очистіть від насіння та плодоніжки, промийте і наріжте так само як цибуля кубиками.
Викладіть подрібнені овочі у велику чашу, додайте сіль та цукор, добре перемішайте.
Потім влийте олію та оцет, рівномірно все перемішайте ще раз.
Розкладіть салат у стерильні банки та накрийте кришками.
На дно каструлі покладіть рушник або тканинну серветку, поставте банки з салатом в каструлю і налийте теплою водою по плічка. Стерилізуйте банки на плиті приблизно 20 хвилин – півлітрові, 25 хвилин – літрові.
Після закінчення часу акуратно витягніть банки з каструлі.
Закрутіть банки з салатом кришками і переверніть догори дном, укутайте чимось теплим і залиште на 1-2 доби до повного остигання, потім заберіть у прохолодне місце для зберігання.
Читайте також:
Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою
На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою