Салат з капусти з перцем, морквою та цибулею - дуже смачний, свіжий та пікантний на смак. Такий салат готується дуже швидко і просто, а результат обов'язково порадує навіть гурманів.

Продукти:

  • капуста білокачанна – 2.5 кг.;
  • морква – 500 грам;
  • цибуля ріпчаста - 500 грам;
  • болгарський перець – 750 грам;
  • рослинна олія - ​​250 мл.;
  • столовий оцет (9%-й) – 180 мл.;
  • сіль – 2 стол.л.;
  • цукор - 180 грам.
Спочатку потрібно підготувати всі овочі:
  • капусту дрібно нашаткуйте і пам'ятайте злегка руками;
  • моркву очистіть, промийте та натріть на великій тертці;
  • цибулю очистіть, промийте холодною водою і нарубайте невеликими кубиками;
  • болгарський перець очистіть від насіння та плодоніжки, промийте і наріжте так само як цибуля кубиками.
Банки для консервування потрібно вимити з содою та простерилізувати їх будь-яким зручним способом.

Викладіть подрібнені овочі у велику чашу, додайте сіль та цукор, добре перемішайте.

Потім влийте олію та оцет, рівномірно все перемішайте ще раз.

Розкладіть салат у стерильні банки та накрийте кришками.

На дно каструлі покладіть рушник або тканинну серветку, поставте банки з салатом в каструлю і налийте теплою водою по плічка. Стерилізуйте банки на плиті приблизно 20 хвилин – півлітрові, 25 хвилин – літрові.

Після закінчення часу акуратно витягніть банки з каструлі.

Закрутіть банки з салатом кришками і переверніть догори дном, укутайте чимось теплим і залиште на 1-2 доби до повного остигання, потім заберіть у прохолодне місце для зберігання.

Читайте також:

Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою

На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою