Про користь маринованої капусти можна говорити довго. Ще б пак, це корисний ферментований продукт, який є відмінним джерелом кальцію, магнію, заліза та калію. Крім того, квашена капуста містить велику кількість вітаміну А, а також багата на вітамін С, який сприяє зміцненню імунітету особливо в зимовий період. Ось чому кожна господиня готує на зиму хоч кілька баночок такої заготівлі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для приготування квашеної капусти з морквою та яблуками:
- капуста – 1 кг;
- морква 50 г;
- яблуко 50 г;
- перець чорний горошком – 10 штук;
- перець запашний горошком - 10штук;
- цукор – 50 г;
- сіль – 50 г;
- оцет 9% – 1.5 склянки.
важливо!
- Щоб капуста, маринована з яблуками в домашніх умовах, вийшла хрусткою, вибирати потрібно щільний качан капусти.
Перед початком приготування забираємо верхні листи з капусти, очищаємо моркву від шкірки і ретельно помиємо всі овочі під проточною водою.
Шинкуємо всю нашу капусту гострим ножем або за допомогою шатківниці, як кому більше подобається.
Нарізаємо моркву соломкою за допомогою овочечистки або просто гострим ножем. Також моркву можна натерти на тертці.
Зелені, бажано кислі, яблука очистити, видалити насіннєву коробочку та нарізати їх часточками.
Змішати капусту з яблуками та морквою, додати сіль, цукор, перець горошок і витримати 2-3 години.
У чисті та простерилізовані банки налити заливку (1 л води та 1,5 склянки оцту) по 1 склянці в банку та укласти капусту з яблуками та морквою. Ущільнити та долити при необхідності.
Накрити кришками та стерилізувати 25 хвилин, потім швидко герметично закупорити.
Це дуже простий рецепт капусти, маринованої з яблуками, тому вже через 2-3 доби її можна буде подавати до столу. Дуже пікантна і хрумка, така капуста сподобається всім.
Читайте також:
Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший