Рулет з лаваша з ковбасою та корейською морквою – вдала альтернатива простим бутербродам та канапе. Таку закуску можна приготувати як перекушування або на святковий стіл. При цьому рулет із лаваша з ковбасою готується швидко та просто, нічого запікати, смажити чи відварювати не треба.

Для приготування рулету з лавашу з ковбасою, морквою та сиром знадобляться такі продукти:

  • лаваш тонкий 150 г;
  • ковбаса напівкопчена – 200 грам;
  • корейська морква – 200 грам;
  • плавлений сир – 150 грам;
  • майонез – 70 грам;
  • чеснок - 1 зубчик.
Важливо!
  • Замість напівкопченої ковбаси можна взяти варену ковбасу чи шинку, тоді рулет вийде ніжніше.
  • Плавлений сир можна замінити на звичайний твердий сир.
Насамперед готуємо начинку для рулету. Для цього ковбасу потрібно очистити та нарізати кружальцями, а потім дрібною соломкою. За бажанням можна натерти ковбасу на великій тертці.
Плавлений сир потрібно заздалегідь заморозити, а потім натерти на великій тертці.
Часник очистіть та пропустіть через прес.
Розкладіть лаваш на столі та змастіть його тонким шаром майонезу.
Зверху викладіть ковбасу, рівномірно розподіливши по всьому лавашу.

Плавлений сир також розподіліть по всій поверхні лаваша.

Поверх викладіть корейську моркву та часник.

До речі, в начинку рулету з лаваша можна додати подрібнені листочки петрушки або кінзи.

Поверніть лаваш у тугий рулет. Робіть це акуратно, щоб лаваш не порвався.

Оберніть рулет харчовою плівкою або загорніть у пакет. Відправте в холодильник на 2:00.

Дістаньте рулет із холодильника, зніміть плівку і наріжте порційними шматочками.

Повністю готовий рулет із лаваша з ковбасою та корейською морквою може до двох днів зберігатися в холодильнику.

Читайте також:

І ось спробуйте відмовитися від другої порції: рецепт лаваша на сковорідці із сиром та яйцем

Швидко та дуже апетитно: рецепт ситних трубочок з лавашу з сиром та яйцями

Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший