Ділимося рецептом овочевої ікри, яку можна заготовити на зиму. Вона виходить ароматною, пікантною і дуже смачною, а готується з найпростіших і найдоступніших овочів: моркви, томатів та цибулі.

Для приготування закуски за рецептом ікри з моркви та помідорів на зиму нам знадобиться:

  • 2 кг свіжої моркви;
  • 3 кг середніх помідорів;
  • 1 кг цибулі;
  • 400-500 г рослинної олії;
  • 3 ст.ложки солі;
  • 2-3 ч. ложки оцту столового 9%-го;
  • 1 ч. ложка перцю чорного меленого;
  • 5 штук лаврового листа.

Банки ретельно вимийте і простерилізуйте в духовці (або в мікрохвильовій печі, або над парою).

На помідорах зробіть надріз навхрест, опустіть у гарячу воду на пару хвилин, потім у холодну. Очистіть від шкірки і видаліть плодоніжку.
Важливо!
  • Якщо помідори не великі, а шкірка у них ніжна, її можна не видаляти.
Цибулю очистіть і наріжте довільними шматками.

Моркву очистіть, ретельно промийте, наріжте.

Усі овочі пропустіть через м'ясорубку, перемішайте.
Перекладіть усі овочі в каструлю з товстим дном, додайте олію, сіль, мелений перець і лавровий лист. Перемішайте.

Доведіть до кипіння. Варіть ікру з помідорів на повільному вогні під кришкою 1,5-2 години, іноді перемішуйте. Потім додайте оцет, перемішайте.

Відразу ж розкладіть ікру з помідорів по стерилізованим (теплим, щоб не луснули) банкам і закатайте.

Заберіть заготовку в темне та прохолодне місце для зберігання.

Ікра смачно поєднуватиметься з житнім хлібом, картопляним пюре або гречкою.

Читайте також: