Ділимося рецептом овочевої ікри, яку можна заготовити на зиму. Вона виходить ароматною, пікантною і дуже смачною, а готується з найпростіших і найдоступніших овочів: моркви, томатів та цибулі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування закуски за рецептом ікри з моркви та помідорів на зиму нам знадобиться:
- 2 кг свіжої моркви;
- 3 кг середніх помідорів;
- 1 кг цибулі;
- 400-500 г рослинної олії;
- 3 ст.ложки солі;
- 2-3 ч. ложки оцту столового 9%-го;
- 1 ч. ложка перцю чорного меленого;
- 5 штук лаврового листа.
Банки ретельно вимийте і простерилізуйте в духовці (або в мікрохвильовій печі, або над парою).
- Якщо помідори не великі, а шкірка у них ніжна, її можна не видаляти.
Моркву очистіть, ретельно промийте, наріжте.
Доведіть до кипіння. Варіть ікру з помідорів на повільному вогні під кришкою 1,5-2 години, іноді перемішуйте. Потім додайте оцет, перемішайте.
Відразу ж розкладіть ікру з помідорів по стерилізованим (теплим, щоб не луснули) банкам і закатайте.
Заберіть заготовку в темне та прохолодне місце для зберігання.
Ікра смачно поєднуватиметься з житнім хлібом, картопляним пюре або гречкою.