Кабачкова ікра в магазині коштує чимало, але її можна приготувати самостійно, а потім ласувати взимку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- кабачки – 4 кг.;
- майонез – 1 стакан;
- томатна паста – 1 склянка;
- сіль – 50 грам;
- цукор – 100 грам;
- олія - 100 мл.;
- часник до смаку;
- оцет – 2 стол.л.;
- цибуля ріпчаста - 500 гр.
- Томатну пасту можна замінити подрібненими помідорами вказаної ваги.
Цибулю почистіть, наріжте на кубики, додайте цибулю до кабачків, перемішайте.
Обсмажуємо кабачки з цибулею із додаванням олії близько 10-15 хвилин до золотистого кольору. Потрібно постійно перемішувати овочі, щоб вони не підгоряли.
Подрібніть підсмажені кабачки та цибулю до однорідного стану. Найкраще з цим завданням впорається занурювальний блендер, але можна і пропустити овочі через м'ясорубку.
Знову ставимо подрібнені овочі на вогонь та доводимо до кипіння. Додайте майонез та томатну пасту.
Варіть кабачкову ікру на невеликому вогні близько 1:00, постійно помішуючи, щоб ікра не пригоріла.
Додайте всі інгредієнти, що залишилися: сіль, цукор, оцет і, за бажанням, пропущений через прес часник (кількість регулюйте на свій смак, а можна обійтися і без нього).
Доведіть масу до кипіння та варіть на мінімальному вогні приблизно 2-3 години до бажаної густоти ікри.
Важливо!
- Не накривайте ікру кришкою - рідина повинна випаровуватись, а ікра густіти і темніти.
Банки простерилізуйте будь-яким зручним способом, а кришки досить просто прокип'ятити протягом 5-10 хвилин.
Розкладіть ікру банками і щільно закрийте кришками або закатайте.
Читайте також:
Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною