Часник - 4 зубч.;
Перець горошком – 10 штук;
Листя хрону – 2 штуки;
сіль – 2 стол.л.;
цукор (з гіркою) – 1 стол.л.;
оцет (25%) – 1 чайн.л.;
лавровий лист (за бажанням) – 2 штуки;
вода - 1 л.
Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить дві баночки (одна об'ємом 1,5л., а друга 0,3 л.) солоних помідорів з гірчицею.
важливо!
- Помідори для цього рецепту краще брати стиглі, без вад на шкірці.
Насамперед ретельно помийте банки та кришки з содою, потім добре промийте їх у проточній воді. Простерилізуйте банки зручним для вас способом: на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки від банок прокип'ятіть протягом кількох хвилин.
Часник очистіть від шкірки. Помідори, кріп, листи хрону добре помийте.
У місцях, де була плодоніжка, зробіть по кілька проколів для того, щоб надалі зберегти цілісність плоду і красивий апетитний вигляд.
У чисту стерильну банку на дно укладіть лист хрону, зубчики часнику, лавровий лист і гілочки кропу.
Далі відправте туди помідори. Я цього разу використовувала на додаток до помідорів томати черрі. На дві баночки по 1500 і 300 мілілітрів у мене пішло 800 грамів звичайних помідорів і 200 грамів чері. Так банк виглядає більш заповненим. Ви можете використовувати лише великі томати.
Приготуйте розсіл. Для цього налийте в каструлю води, додайте сіль та цукор. Відправте каструлю на сильний вогонь, після закипання проваріть близько однієї хвилини, влийте оцет і зніміть розсіл з вогню.
Насипте до помідорів порошок гірчиці та перець горошком.
Акуратно і несильно струсіть банку так, щоб гірчиця розподілилася по томатах.
Залийте банки киплячим маринадом. Якщо банки до цього моменту вже охолонули, то вливайте розсіл порціями, щоб уникнути появи тріщин у скляній тарі.
Закатайте банки стерильними кришками.
Відправте заготівлю під теплу ковдру і залиште до повного охолодження.
Охолілі банки спустіть у льох або відправте в холодильник на зберігання.
Помідори особливо смачні після наполягання протягом місяця.
Читайте також:
Ідеально з картоплею: рецепт помідорів у томатному соку на зиму – одна банка розійдеться за півдня
Чим підгодувати буряк влітку, щоб він був великим, соковитим і солодким: ви хвалитися цією хитрістю
Люди відкривають банку за банкою: рецепт апетитних огірків у томатній заливці на зиму