Часто господині не знають, куди використовувати зелені помідори. Особливо багато їх залишається восени, оскільки з настанням холодів вони не встигають дозрівати. Не поспішайте їх викидати, з них можна приготувати багато смачних страв, у тому числі і ікру. Ікру із зелених помідорів можна заготовити і на зиму, а можна й одразу на стіл подавати.

Ікра із зелених помідорів анітрохи не поступається до смаку класичним варіантам із баклажанів та кабачків.

Необхідні продукти:

  • помідори зелені – 1 кг.;
  • цибуля ріпчаста - 500 грам;
  • морква – 500 грам;
  • часник – 50 грам;
  • цукор - 80 грам;
  • томатна паста – 40 грам;
  • сіль – 20 грам;
  • перець - 5 грам;
  • соняшникова олія – 100 мл.;
  • перець чорний мелений - 7 грам;
  • оцет (9%) – 40 мл.

Зелені помийте, виріжте місця кріплення плодоніжок, наріжте часточками, а потім довільно нарізати шматочками. Перекласти помідори у кухонний комбайн. Використовуючи насадку "металевий ніж", помідори перекрутити у пюре.

Виберіть каструлю з товстим дном, налийте олію, викладіть помідорне пюре, відправте на вогонь. Варіть протягом 15 хвилин після закипання.

Моркву, часник та цибулю почистіть і наріжте великими шматками, щоб увійшли в отвір м'ясорубки. Подрібніть овочі.

Надішліть подрібнені овочі в каструлю, тушкуйте під закритою кришкою протягом 10 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу насипте цукор, сіль, чорний мелений перець, паприку, додайте томатну пасту. Тримайте на вогні 5 хвилин.

Налийте оцет і востаннє доведіть до кипіння.

Розкладіть киплячу ікру із зелених помідорів у заздалегідь простерилізовані банки і закатайте стерильними кришками.

Переверніть заготівлі догори дном, укутайте в ковдру та залиште на добу, після чого перенесіть на зберігання у льох.

Читайте також: