Часто господині не знають, куди використовувати зелені помідори. Особливо багато їх залишається восени, оскільки з настанням холодів вони не встигають дозрівати. Не поспішайте їх викидати, з них можна приготувати багато смачних страв, у тому числі і ікру. Ікру із зелених помідорів можна заготовити і на зиму, а можна й одразу на стіл подавати.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІкра із зелених помідорів анітрохи не поступається до смаку класичним варіантам із баклажанів та кабачків.
Необхідні продукти:
- помідори зелені – 1 кг.;
- цибуля ріпчаста - 500 грам;
- морква – 500 грам;
- часник – 50 грам;
- цукор - 80 грам;
- томатна паста – 40 грам;
- сіль – 20 грам;
- перець - 5 грам;
- соняшникова олія – 100 мл.;
- перець чорний мелений - 7 грам;
- оцет (9%) – 40 мл.
Зелені помийте, виріжте місця кріплення плодоніжок, наріжте часточками, а потім довільно нарізати шматочками. Перекласти помідори у кухонний комбайн. Використовуючи насадку "металевий ніж", помідори перекрутити у пюре.
Виберіть каструлю з товстим дном, налийте олію, викладіть помідорне пюре, відправте на вогонь. Варіть протягом 15 хвилин після закипання.
Моркву, часник та цибулю почистіть і наріжте великими шматками, щоб увійшли в отвір м'ясорубки. Подрібніть овочі.
Надішліть подрібнені овочі в каструлю, тушкуйте під закритою кришкою протягом 10 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу насипте цукор, сіль, чорний мелений перець, паприку, додайте томатну пасту. Тримайте на вогні 5 хвилин.
Налийте оцет і востаннє доведіть до кипіння.
Розкладіть киплячу ікру із зелених помідорів у заздалегідь простерилізовані банки і закатайте стерильними кришками.
Переверніть заготівлі догори дном, укутайте в ковдру та залиште на добу, після чого перенесіть на зберігання у льох.