Кожна господиня знає, що кабачки на смак нейтральні, тому вони дуже добре поєднуються з різними ягодами та фруктами, вбираючи їх смакові відтінки. Наприклад, якщо приготувати консервовані кабачки з вишнею, то кабачки набудуть вишневого смаку та аромату, стають кисло-солодкими – так вийде чудова заготівля, яка подарує взимку аромат літа.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати мариновані кабачки з вишнею , потрібно підготувати такі продукти:
- кабачки – 800 г;
- вишня – 300 г;
- цукор – 250 г;
- вода - 600 мл.
Важливо!
- Якщо вишня надто кисла – кількість цукру можна збільшити.
Кабачок вимийте і просушіть, потім обріжте кінці з обох боків. Далі кабачки потрібно очистити від шкірки, а якщо є насіння, то вирізаємо м'яку частину із насінням.
Очищені кабачки нарізаємо невеликими кубиками - вага підготовлених кабачків має бути приблизно 600 г.
Вишню вимиваємо, перебираємо. Якщо є зіпсовані ягоди, видаляємо їх.
Банку для заготівлі необхідно ретельно вимити з харчовою содою, після чого добре прополоснути під теплою проточною водою.
Стерилізуємо баночки та кришки будь-яким зручним способом. Простерилізовані банки ставимо нагору дном на чистий рушник, щоб стекли зайві краплі води. Кришки можна також обсушити на рушнику.
Наповніть підготовлені банки шарами – вишня, кабачки. У процесі банку добре струсіть. Зверху заливаємо окропом до самого верху.
Прикриваємо баночки простерилізованими кришками, потім накриваємо чистим рушником та залишаємо на 15 хвилин.
Потім зливаємо всю рідину зі банок назад у каструлю. Найзручніше скористатися пластиковою кришкою з дірочками.
Після цього заливаємо банки з кабачками та вишнею киплячою рідиною майже до краю. Відразу ж герметично закочуємо або закриваємо банки стерильними кришками.
Швидко перевертаємо баночки вгору дном.
Укрийте заготовку теплим пледом або ковдрою, дайте спокій на 24 години.
Через зазначений час перенесіть заготівлю в підвал або льох для зберігання.
Читайте також:
Обов'язково спробуйте: рецепт домашньої "Фанти" на зиму
Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами
Ви всю зиму не купуватимете морквину: рецепт зимової заготівлі з морквяного бадилля