Мариновані огірки з буряком – це одна з варіацій домашніх корейських заготовок із овочів із приємним кисло-солодким смаком. Особливо це частування буде доречним у парі до ситних жирних страв – оцет у складі маринаду овочів сприяє травленню.

Отже, для приготування маринованих огірків із буряком знадобиться такий набір продуктів:

  • огірки – 900-950 г;
  • буряк – 200 г;
  • часник – 50 г;
  • оцет 9% – 40 мл;
  • лаврові листи – 6-9 штук;
  • листя вишні – 9 штук;
  • вода – 500-600 мл;
  • перець чорний горошком – 15 штук;
  • сіль – 25 г;
  • цукор – 50 г.

З вказаної кількості продуктів виходить 3 півлітрові банки маринованих огірків зі буряком.

Важливо!

  • Огірки вибирайте засолочних сортів, краще невеликого розміру.
  • За бажанням для гостроти можна додати в заготівлю пару кілець червоного перцю.

Банку перед використанням потрібно помити, а потім простерилізувати будь-яким зручним способом.

Огірки вимиваємо, обрізаємо краї. Нарізаємо огірки брусочками. Якщо огірки не поміщаються у банку, можна брусочки ще розрізати впоперек на половинки.

Буряк потрібно вимити, очистити від шкірки та нарізати на скибочки середньої товщини приблизно 1-1,5 см.

До чистої стерилізованої банку додайте очищений і нарізаний часник.

Потім додаємо буряки, після чого щільно заповнюємо банки скибочками огірків.

Доводимо воду до кипіння і заливаємо в банки з огірками.

Накриваємо банки кришками та залишаємо на 5-7 хвилин.

Воду з огірків зливаємо в каструлю (має вийде приблизно 500 мл).

У каструлю з водою додаємо лаврове листя та чорний перець горошком. Всипаємо цукор та сіль. Доводимо маринад до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини.

Потім додаємо оцет і знову доводимо до кипіння.

У кожну банку з огірками додаємо по 3 листочки вишні.

Після закипання маринад вливаємо в банки з огірками, намагаючись, щоб лаврове листя та перець рівномірно розподілилися по банках.

Накриваємо банки кришками і ставимо в каструлю із гарячою водою для стерилізації. Вода повинна доходити до плічок банок. Доводимо воду до кипіння та стерилізуємо огірки 8-10 хвилин.

Після цього банки виймаємо та закочуємо кришками.

Перевертаємо банки з огірками догори дном.

Обгортаємо банки теплою ковдрою і залишаємо до охолодження.

Після заготівлю можна прибрати на зберігання у темне та прохолодне місце.

Читайте також:

Від урожаю ломиться льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю

Не повторюйте цю помилку: чому півонії в жодному разі не можна садити навесні

У будинок прийдуть біди та безгрошів'я: у яких місцях у жодному разі не можна ставити віник