Мариновані огірки з буряком – це одна з варіацій домашніх корейських заготовок із овочів із приємним кисло-солодким смаком. Особливо це частування буде доречним у парі до ситних жирних страв – оцет у складі маринаду овочів сприяє травленню.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування маринованих огірків із буряком знадобиться такий набір продуктів:
- огірки – 900-950 г;
- буряк – 200 г;
- часник – 50 г;
- оцет 9% – 40 мл;
- лаврові листи – 6-9 штук;
- листя вишні – 9 штук;
- вода – 500-600 мл;
- перець чорний горошком – 15 штук;
- сіль – 25 г;
- цукор – 50 г.
З вказаної кількості продуктів виходить 3 півлітрові банки маринованих огірків зі буряком.
Важливо!
- Огірки вибирайте засолочних сортів, краще невеликого розміру.
- За бажанням для гостроти можна додати в заготівлю пару кілець червоного перцю.
Банку перед використанням потрібно помити, а потім простерилізувати будь-яким зручним способом.
Огірки вимиваємо, обрізаємо краї. Нарізаємо огірки брусочками. Якщо огірки не поміщаються у банку, можна брусочки ще розрізати впоперек на половинки.
Буряк потрібно вимити, очистити від шкірки та нарізати на скибочки середньої товщини приблизно 1-1,5 см.
До чистої стерилізованої банку додайте очищений і нарізаний часник.
Потім додаємо буряки, після чого щільно заповнюємо банки скибочками огірків.
Доводимо воду до кипіння і заливаємо в банки з огірками.
Накриваємо банки кришками та залишаємо на 5-7 хвилин.
Воду з огірків зливаємо в каструлю (має вийде приблизно 500 мл).
У каструлю з водою додаємо лаврове листя та чорний перець горошком. Всипаємо цукор та сіль. Доводимо маринад до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини.
Потім додаємо оцет і знову доводимо до кипіння.
У кожну банку з огірками додаємо по 3 листочки вишні.
Після закипання маринад вливаємо в банки з огірками, намагаючись, щоб лаврове листя та перець рівномірно розподілилися по банках.
Накриваємо банки кришками і ставимо в каструлю із гарячою водою для стерилізації. Вода повинна доходити до плічок банок. Доводимо воду до кипіння та стерилізуємо огірки 8-10 хвилин.
Після цього банки виймаємо та закочуємо кришками.
Перевертаємо банки з огірками догори дном.
Обгортаємо банки теплою ковдрою і залишаємо до охолодження.
Після заготівлю можна прибрати на зберігання у темне та прохолодне місце.
Читайте також:
Від урожаю ломиться льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю
Не повторюйте цю помилку: чому півонії в жодному разі не можна садити навесні
У будинок прийдуть біди та безгрошів'я: у яких місцях у жодному разі не можна ставити віник