Якщо ви любите, щоб ваше меню було різноманітним, вмієте розбиратися в рибі та любите рибні закуски, то запропонований рецепт для вас.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, одним із варіантів приготування коропа є холодець – найсмачніша закуска для будь-якого свята.
Разом з тим, вибираючи цю рибу для холодцю, краще віддати перевагу дзеркальному виду: він жирніший, та й з лускою буде менше мороки. Що ж стосується ваги, то в самий раз буде кілограмовий короп або трохи більше, оскільки більш великі особини можуть мати не такий ніжний і солодкий смак.
- короп – 2.6 кг;
- вода – 2.5 л;
- соль – 1 ст. л.;
- приправа до риби – 1 ст. л.;
- часник, зубчики – 2 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- гвоздика – 4 шт.;
- перець запашний, горошок – 2 шт.;
- перець чорний, горошок – 6 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- петрушка, гілочка до смаку.
На першому етапі приготування коропа потрібно очистити від луски, видалити плавці і випатрати нутрощі. Відріжте голову, хвіст і плавці (придатні для бульйону).
Добре промийте під проточною водою.
Наріжте тушку на маленькі шматки.
Замочіть у холодній воді желатин.
Почистіть цибулю і наріжте скибочками. Вимиту та очищену моркву наріжте кружальцями. Почистіть часник і наріжте дрібно.
Закип'ятіть воду, покладіть у неї сіль, спеції, овочі, а також голову, плавці та хвіст. Зменшіть вогонь і кип'ятіть 15-20 хвилин|мінути| на маленькому вогні - не забувайте знімати шум.
Коли морква стане м'якою, вийміть голову, плавці, хвіст, натомість покладіть шматочки тушки. Можна додати ікру, якщо є. Зніміть шум, додайте приправу. Моркву викладете в миски, в яких заливатимете холодець. Готуйте ще 5 хвилин.
Вийміть із бульйону рибу.
Далі потрібно додати в бульйон желатин, добре розмішати до повного його розчинення. Доводимо бульйон до кипіння.
Бульйон процідіть через дрібне сито, щоб позбавитися кісточок - він повинен вийти наваристим і ароматним.
Далі викладаємо у глибоку ємність шматочки риби, по колу прикрашаємо кружальцями моркви та петрушкою та заливаємо ароматним бульйоном.
Страву із заливним поставити на холод приблизно на 6-8 годин. Подавати холодним, коли желе повністю застигне.
Зверху прикрасьте свіжими листочками шавлії та розмарину.