Ніхто не заперечуватиме, що кухні Польщі та України дуже схожі. Ті самі страви, але інші назви. Наприклад, у кожному українському будинку гасять капусту, а в польському – бігос, у нас варять вареники, а у них – пероги, на свято українські господині подають на стіл холодець, а польські – галарету. Однак є в польській кухні і досить колоритні страви, які здатні здивувати своєю оригінальністю та екстремальним поєднанням продуктів. Одне з них - закуска з яйцем і хріном під святковий холодець.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для того, щоб приготувати соус з яйцем та хріном по-польськи, потрібні такі продукти:
- яйця – 2 штуки;
- вода - 1 ст.л.;
- оцет 6% – 2 ст.л.;
- сахар - 1 ст.л.;
- олія вершкове - 1 ст.л.;
- хрін (готова приправа) – близько 100 гр (або більше-менше, за смаком).
У каструльку розбити яйця. Додати оцет, воду, цукор та олію. Все ретельно розмішати.
Далі ставимо каструльку на середній вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
Коли яйця "схопилися", вимикаємо вогонь, солимо і додаємо хрін до смаку. Скільки приправ із хрону додати, залежить від вашого смаку. Закуску з яєць із хріном знову перемішуємо, остуджуємо.
Зазначимо, що такий соус чудово поєднується з м'ясом та рибою. Причому чим жирніше м'ясо або риба, тим органічніше з ними виглядає соус із хрону.
Проте трапляються й досить несподівані поєднання. Наприклад, салат з беконом і яйцями заправка з хріном робить яскравіше і цікавіше, а ніжна сьомга здається менш жирною, але залишається при цьому такою ж ніжною і не втрачає благородного смаку.
Читайте також:
Гості будуть у захваті від такої закуски: рецепт соковитої консервованої цибулі по-польськи
Від цієї одеської закуски ви точно не відмовитеся: рецепт рулетиків з лавашу з консервованою рибою