Ніхто не заперечуватиме, що кухні Польщі та України дуже схожі. Ті самі страви, але інші назви. Наприклад, у кожному українському будинку гасять капусту, а в польському – бігос, у нас варять вареники, а у них – пероги, на свято українські господині подають на стіл холодець, а польські – галарету. Однак є в польській кухні і досить колоритні страви, які здатні здивувати своєю оригінальністю та екстремальним поєднанням продуктів. Одне з них - закуска з яйцем і хріном під святковий холодець.

Отже, для того, щоб приготувати соус з яйцем та хріном по-польськи, потрібні такі продукти:

  • яйця – 2 штуки;
  • вода - 1 ст.л.;
  • оцет 6% – 2 ст.л.;
  • сахар - 1 ст.л.;
  • олія вершкове - 1 ст.л.;
  • хрін (готова приправа) – близько 100 гр (або більше-менше, за смаком).

У каструльку розбити яйця. Додати оцет, воду, цукор та олію. Все ретельно розмішати.

Далі ставимо каструльку на середній вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.

Коли яйця "схопилися", вимикаємо вогонь, солимо і додаємо хрін до смаку. Скільки приправ із хрону додати, залежить від вашого смаку. Закуску з яєць із хріном знову перемішуємо, остуджуємо.

Зазначимо, що такий соус чудово поєднується з м'ясом та рибою. Причому чим жирніше м'ясо або риба, тим органічніше з ними виглядає соус із хрону.

Проте трапляються й досить несподівані поєднання. Наприклад, салат з беконом і яйцями заправка з хріном робить яскравіше і цікавіше, а ніжна сьомга здається менш жирною, але залишається при цьому такою ж ніжною і не втрачає благородного смаку.

Читайте також:

Гості будуть у захваті від такої закуски: рецепт соковитої консервованої цибулі по-польськи

Пригостили горілкою та закускою з миш'яком: загадкові дівчата отруїли відразу 24 російські окупанти, які вимагали розваг

Від цієї одеської закуски ви точно не відмовитеся: рецепт рулетиків з лавашу з консервованою рибою

На Новий рік ця закуска розійдеться моментально: рецепт простого салату з помідорами та обсмаженою цибулею