"Варенням" ось уже не одне століття українці називають десерт, який готується шляхом варіння фруктів чи ягід із цукром. Одним з досить незвичайних і рідкісних видів такої солодкої страви є варіант із кульбаб. На вигляд і смаковим якостям варення з кульбаб схоже з медом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування варення з кульбаб слід підготувати такі продукти:
- кульбаба - 200 штук квіток;
- цукор - 600 гр.;
- вода - 0,5 л.;
- лимонна кислота – 0,5 чайн.л.
Вказаної кількості інгредієнтів вистачає для приготування однієї баночки об'ємом 650 г.
- Ідеальний час для збору квітів кульбаби – весна, початок літа.
- Ідеально зібрати квіти кульбаби у суху, сонячну погоду, у середині дня.
- Зривайте тільки жовті, пухнасті квіти, що повністю розкрилися, адже наполовину закриті не підійдуть.
Насамперед потрібно ножицями зрізати жовту частину кульбаби, так як у стеблах і чашолистках міститься чумацький сік, який гірчить.
Далі заливаємо зрізані пелюстки кульбаб водою і ставимо на вогонь.
Після закипання додайте дуже важливий інгредієнт - лимонну кислоту. Вона закріпить красивий жовтий колір варення і не дасть цукру кристалізуватись.
Кип'ятити кульбаби потрібно 30 хвилин, але найголовніше – на повільному вогні. Потім відключіть вогонь і дайте відвару настоятися протягом години. Вже на цьому етапі ви відчуєте дуже приємний аромат меду.
Готове варення з кульбаб у домашніх умовах розлийте гарячим по банкам і закрийте кришечками. Після остигання варення з кульбаби загусне, піна осяде і воно схоже на бджолиний мед.
Корисні властивості варення з кульбаб:
- надає тонізуючу та стимулюючу дію на нервову систему (усуває втому, занепад сил, перенапругу);
- сприяє покращенню обміну речовин;
- приводить до норми апетит;
- бореться із хворобами суглобів;
- виконує функцію очищення організму від токсинів, отрут та ін;
- має легку проносну дію;
- має жовчогінну дію;
- покращує зовнішній вигляд шкіри обличчя.
Читайте також:
Обов'язково зробіть це наступного року: як позбутися кульбаб на дачі раз і назавжди
Ви будете в захваті: рецепт весняного салату з кульбаб, кукурудзи та овочів
Краще відразу викинути: чому в жодному разі не можна їсти торішнє варення