Для приготування еклерів із солоною начинкою будемо використовувати такі продукти:
  • борошно 100 г;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • вершкове масло - 85 г;
  • цукор - ½ ч.л. л.;
  • сіль морська - ½ ч. л.;
Для начинки:
½ шт.
1 шт.
3 ст. л.
1 шт.
1 шт.
1 щіпка

Духовку заздалегідь розігріти до 180°С на режимі «гаряче повітря».

У каструлю влити 185 мл води, додати розм'якшене вершкове масло, цукор, сіль і розтопити все на вогні.

Зняти каструлю з вогню і постійно помішуючи лопаткою, всипати відразу все борошно і вимішати.

Одне яйце розбити в чашку і розбовтати вилкою.

У гаряче тісто по одному ввести два яйця, щоразу перемішуючи, потім по 1 ст. ложці додавати розбите третє яйце з чашки, поки|доки| тісто не вийде гладким і блискучим.

Деко застелити папером для випічки і викладати змоченою у воді столовою ложкою кульки з тіста на невеликій відстані один від одного.

Випікати еклери в розігрітій духовці 15-20 хвилин|мінути|, потім знизити температуру до 150°С і випікати ще близько 15 хвилин|мінути|.

Яйце, що залишилося, відварювати 5-6 хвилин, потім почистити.

Приготувати начинку: нарізати рибу маленькими шматочками, цибулю тонко порізати навскоси, кріп дрібно порубати, все перемішати, потім додати плавлений сир і ще раз перемішати.

Викласти в сирну начинку яйце і роздавити його вилкою, потім поперчити і перемішати.

Еклери остудити, надрізати збоку та наповнити рибною начинкою.

Читайте також:

Старовинний рецепт єврейської закуски: готуємо смажену капусту з яйцем та морквою

Ви точно хвастатиметеся цим рецептом: як приготувати соковиту закуску з лаваша з начинкою з овочів

Від такого точно не буде похмілля: рецепт святкової закуски у вигляді помідорів, фаршированим гострим сиром та часником