Досить простий салат із моркви з яйцями, цибулею та зеленим горошком, який незважаючи на відсутність м'яса виходить досить ситним. За рахунок відварених моркви та зеленого горошку салат має приємний відтінок солодощі, який віртуозно відтіняють цибулю та часник. А яйця додають ніжності та поживності.

Отже, щоб приготувати доступний для всіх і при цьому ситний салат із морквою, зеленим горошком та яйцем, знадобиться такий набір продуктів:

  • горошок зелений – 150 г;
  • морква – 2 штуки;
  • цибуля червона - 1 шт.;
  • яйце куряче - 2 шт. + 2 шт. (для прикрас);
  • майонез - 2 ст. ложки;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • цибуля зелена - 20 г + для прикраси;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
  • сіль за смаком.

Насамперед потрібно ретельно вимити від забруднень під проточною водою моркву – для цього зручно використовувати жорстку сторону чистої кухонної губки. Далі моркву варимо у киплячій воді 15-20 хвилин. Готовність перевіряємо ножем, він повинен добре входити до моркви.

Паралельно з відварюванням моркви відваріть круто яйця (10 хвилин після закипання). Остудіть яйця у холодній воді.

Горошок відваримо в підсоленій воді 5-7 хвилин, даємо йому охолонути до кімнатної температури.

Зелену цибулю помиємо під проточною водою, обсушимо паперовим рушником і наріжемо якомога дрібніше (залишимо кілька пір'я для прикраси). Червону цибулю очистимо від верхнього шару і наріжемо тонкими кільцями.

Викладемо нарізані овочі в миску.

Остиглі курячі яйця очистимо від шкаралупи і натрімо на середній тертці. Морква також натріть на тертці.

Перекладаємо моркву та яйця в миску до цибулі.

Додаємо зелений горошок до решти інгредієнтів.

Як заправку для салату використовуємо майонез, бажано взяти салатний. Додаємо до майонезу пропущений через прес зубчик часнику, чорний мелений перець і перемішуємо всі інгредієнти заправки. Можна замінити майонез йогуртом за бажання.

Перекладаємо заправку в миску до овочів та яєць.

Перемішаємо всі інгредієнти салату із заправкою. На цьому етапі слід скуштувати салат на сіль і при необхідності досолити. Іноді майонез буває досить солоним, тоді додатково солити салат не потрібно.

Готовий салат із зеленого горошку та моркви подаємо порційно, прикрасивши пір'ям зеленої цибулі та половинками відвареного яйця.

Читайте також:

Дуже простий, але дуже апетитний: рецепт швидкого салату з вареними яйцями та кукурудзою

Ви точно захочете це спробувати: рецепт салату "Норвезький" з вареними яйцями та малосольним оселедцем

Такої незвичайної смакоти ви ще не куштували: рецепт заливного салату "Олів'є" зі шпротами

Коли захотілося чогось новенького та смачненького: рецепт салату з плавленим сиром та квасолею