Крок 1: Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти. Ми наріжемо м'якоть гарбуза невеликими кубиками, поріжемо цибулю, нашаткуємо моркву, наріжемо часник пластинами і наріжемо солодкий перець тонкою соломкою.

Крок 2: Зігріємо в каструлі з товстим дном олію. Коли олія розігріється, додамо до нього наш нарізаний лук і часник. Помішуючи, обсмажимо їх на середньому вогні до появи золотистого кольору, це триватиме приблизно три хвилини. Потім додамо моркву та солодкий перець. Помішуючи, продовжимо смажити на середньому вогні близько п'яти хвилин.

Крок 3: Після цього додамо в каструлю наш нарізаний гарбуз. Перемішаємо та зменшимо вогонь до мінімуму. Тепер приготуємо овочі, помішуючи приблизно сім хвилин. Потім прикриємо каструлю і продовжимо томити овочі на слабкому вогні ще десять хвилин.

Крок 4: Коли гарбуз стане м'яким, додамо в каструлю протерті томати. Посолити і поперчити за смаком. Продовжимо гасити на середньому вогні близько двадцяти хвилин, періодично помішуючи, щоб маса не пригоріла. Рідина має майже повністю випаруватися.

Крок 5: Після цього приготуємо ікру до однорідної консистенції за допомогою занурювального блендера. Дайте ікрі повністю охолонути і можна подавати на стіл. За бажання її можна розкласти в банки і зберігати в холодильнику.

Читайте також: