Цибуля відома кожному своїми смачними та поживними властивостями. Вона використовується як інгредієнт у багатьох кулінарних стравах по всьому світу і українська кухня не є винятком. Ось тільки цибуля всі звикли просто смажити та доповнювати їм інші страви. Водночас цей корисний коренеплід можна приготувати і до іншої інтерпретації.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, якщо наповнити цибулину ароматним фаршем, то можна насолоджуватися новою оригінальною стравою.
- цибуля - 4 штуки:
- шинка – 60 грам;
- яйця – 1 штука;
- панірувальні сухарі - 40 грам;
- часник - 1 зуб.;
- твердий сир – 50 грам;
- рослинна олія - 2 гр.;
- петрушка до смаку;
- сіль за смаком;
- перець за смаком;
- мускатний горіх до смаку
Візьміть цибулинки приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно та одночасно приготувалися надалі. Їх потрібно очистити від лушпиння, хвостики з обох боків залишаємо - це дозволить цибулі не розвалитися в процесі відварювання.
Налийте в ківш або невелику каструлю воду, трохи посоліть, поставте на плиту на сильне полум'я, після закипання відправте цибулини в окріп, вогонь зменшіть до середнього і варіть близько 20 хвилин. Далі окроп злийте, а варені цибулинки опустіть на кілька секунд у холодну воду.
Для начинки шинку нарізаємо маленькими кубиками. Убийте яйце і перемішайте.
Додайте до шинки трохи більше половини натертого сиру, панірувальні сухарі та часник.
Далі відправте в начинку суміш мелених перців, щіпку мускатного горіха і петрушку. Замість петрушки можна використовувати суміш прованських трав. Ретельно перемішайте.
Кожну цибулину розріжте навпіл. Акуратно, за допомогою чайної ложки вийміть серединки, залиште лише 2-3 крайні кільця. Серединки можна використовувати, наприклад, для приготування супу.
Заповніть кожну цибулинку начинкою, викладіть у форму для запікання і полийте зверху невеликою кількістю олії. Відправте цибулю в заздалегідь розігріту духовку.
Запікайте при температурі 180-200 градусів близько 30-40 хвилин (орієнтуйтеся на можливості своєї духовки і на те, щоб цибуля набула трохи золотистого відтінку). Посипте сиром, що залишився, і відправте в духовку ще на 10-15 хвилин
Читайте також: