Ось чудовий трюк, про який мало хто знає: додавання оцту до тіста. За дотримання правильних пропорцій тісто стає легким, повітряним і пишним.

Візьміть на замітку цей перевірений рецепт неймовірно смачних пиріжків, випечених у духовці. Начинку можна використовувати будь-яку, яка вам подобається.

Інгредієнти:

Тепле молоко: 2 склянки.

Цукор: 4 ст.

Сіль: 1 ч. л.

Яйця: 2 шт.

Дріжджі: 10 г.

Розпушувач: 1 ч. л.

Рослинна олія: 1/4 склянки.

Вершкове масло: 50 г.

Оцет (9%): 1 ст.

Борошно: приблизно 5 склянок.

Жовток із молоком для змащування.

Інструкції:

У миску налийте дві склянки теплого молока (450 мл). Додайте дріжджі та збивайте до повного розчинення.

Додайте сіль, цукор, олію, 2 яйця і розпушувач. Збивайте інгредієнти віночком 3-5 хвилин.

Всипте борошно і перемішайте її з яєчно-молочною сумішшю рукою до однорідної маси.

Додаємо масло та оцет, замішуючи тісто вручну. Слідкуйте за тим, щоб тісто було м'яким та еластичним. Залишіть його в контейнері, накривши харчовою плівкою на 40 хвилин.

Через 40 хвилин зніміть плівку, ще раз замісіть тісто, що піднялося, від країв до центру.

Викладіть тісто на стіл, відщипніть кілька кульок і викладіть їх на змащений лист. Накрийте плівкою та дайте постояти 30 хвилин.

Через 30 хвилин змастіть тісто сумішшю збитого жовтка та молока. Посипте кунжутом.

Випікати за температури 180 градусів 30-35 хвилин.

Насолоджуйтесь смачними, легкими та пишними пиріжками!

Читайте також:

Зеленський це зробив! У росіян затремтіли коліна, жителям прифронтових регіонів РФ потрібно приготуватися

Щоб не згорів двигун: як насправді потрібно перевіряти рівень олії, щоб не попрощатися з машиною

Перевірте свою квартиру: скільки доведеться заплатити за те, що у вас є зайві квадратні метри