Лечо – одна з найпопулярніших літніх страв на Закарпатті, в основі якої вдало поєдналися "болгарин" та "американець" - солодкий перець та помідор. При цьому співвідношення перцю та помідорів – 2/3 і 1/3.

Перець болгарський – 800г. По можливості візьміть барвистий перець.
Помідори – 400г
Цибуля – 1 велика
сіль
Перець чорний мелений
Олія - ​​100 мл
Ковбаса копчена або сосиски мисливські – 200г
Сухі трави (італійські, прованські) – 0,5 чайної ложки


Чистимо перець і цибулю і ріжемо півкільцями.

На маслі пасеруємо цибулю. Додаємо перець і смажимо, помішуючи, 7-10 хвилин.

Обшпаримо помідори, знімемо з них шкірку і поріжемо на шматочки.


Додамо помідори в сковороду, посолити і поперчити, посиплемо травами. Зменшимо вогонь, накриємо кришкою і гасимо 15 хвилин.

Ковбасу поріжемо брусочками. Додамо до лечо і згасимо 5 хвилин. Наприкінці додаємо продавлений часник та зелень. Добре заважаємо

Читайте також: