Лечо – одна з найпопулярніших літніх страв на Закарпатті, в основі якої вдало поєдналися "болгарин" та "американець" - солодкий перець та помідор. При цьому співвідношення перцю та помідорів – 2/3 і 1/3.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Перець болгарський – 800г. По можливості візьміть барвистий перець. | ||
Помідори – 400г | ||
Цибуля – 1 велика | ||
сіль | ||
Перець чорний мелений | ||
Олія - 100 мл | ||
Ковбаса копчена або сосиски мисливські – 200г | ||
Сухі трави (італійські, прованські) – 0,5 чайної ложки |
Чистимо перець і цибулю і ріжемо півкільцями.
На маслі пасеруємо цибулю. Додаємо перець і смажимо, помішуючи, 7-10 хвилин.
Обшпаримо помідори, знімемо з них шкірку і поріжемо на шматочки.
Додамо помідори в сковороду, посолити і поперчити, посиплемо травами. Зменшимо вогонь, накриємо кришкою і гасимо 15 хвилин.
Ковбасу поріжемо брусочками. Додамо до лечо і згасимо 5 хвилин. Наприкінці додаємо продавлений часник та зелень. Добре заважаємо