Інгредієнти (2 порції):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Куряча грудка – 370 г (1 шт.)
- Інжирні персики – 500 г (4 шт.)
- Червоне сухе вино - 100 мл
- Мед - 20 г (1 ст. ложка)
- Оливкова олія - 30 мл (2 ст. ложки)
- Соль - 0,25 ч. ложки
- Чорний перець (мелений) - 1/8 ч. ложки
- Бадьян – 2 шт.
- Сушений чебрець - 0,25 ч. ложки
- Сушений барбарис - 3 г
Приготування:
-
Підготовка інгредієнтів:
- Вимийте курку та обсушіть її паперовими рушниками.
- Посоліть і поперчіть курку з усіх боків.
- Вимийте персики і наріжте їх на 4-8 часточок.
-
Обсмажування курячої грудки:
- Розігрійте оливкову олію на сковороді.
- Обсмажуйте грудку по 5 хвилин із кожного боку до золотистої кірки.
- Заберіть готову грудку з вогню.
-
Приготування персиків:
- У тій же сковороді обсмажуйте персики в оливковій олії до м'якості (2-3 хвилини).
-
Приготування соусу:
- Додайте до персиків вино, мед, бадьян, барбарис та чебрець.
- Гасіть на повільному вогні 5-7 хвилин, поки соус не стане насиченим і ароматним.
-
Складання страви:
- Покладіть обсмажену курку назад у сковороду із персиками.
- Гасіть ще пару хвилин, перевертаючи курку для рівномірного просочування.
-
Подання:
- Подавайте блюдо гарячим, полив соусом.
- Смачного!
Ця чудова страва обіцяє поєднання ніжної курячої грудки, ароматних персиків та насиченого вина – справжнє свято у кожному шматочку.