Якщо говорити по-простому, то картопляний салат, це ніщо інше, як добре приправлена ​​відварена картопля. Тобто основний інгредієнт цього теплого салату – це саме картопля, а решта – заправка + смакові добавки.

Картопляний салат по-німецьки з беконом запросто може стати основною стравою для двох або навіть трьох не дуже голодних персон. Також він чудово підійде як доповнення до основної страви з м'яса або риби, адже фактично це одночасно і салат, і гарнір.

Картопля середнього розміру – 4 шт.
Бекон - 4 скибочки
Мука - 1 ст. л.
Цукор білий – 2 ст. л.
Вода - 1/3 склянки
Білий винний оцет - 1/4 склянки
Пір'я зеленої цибулі (порізані) - 1/4 склянки
Сіль та перець за смаком

Довести до кипіння велику кількість води. Викласти помиту картоплю, відварити до готовності. Охолодити, залити холодною водою на 2-3 хвилини. Почистити та нарізати великими кубиками.

Викласти бекон у розпечену сковороду. Смажити до коричневого кольору. Осушити на паперовому рушнику, відкласти убік. Маленькі шматочки, засмаженого до золотистої скоринки бекону, додають салату трохи хрускоту та солоності.

У сковороду, в якій смажився бекон висипати борошно, цукор, вилити воду та оцет. Готувати до легкого загусання.

Викласти в сковороду бекон, картопля та зелену цибулю. Добре перемішати із рідиною. Посипати сіллю та перцем. Подавати страву теплою.

Читайте також:

Продовжуємо святкувати без шкоди: п'ять рецептів смачних та простих салатів без майонезу

Результати стануть вам несподіваними: що буде з тілом, якщо щодня вживати свіжий салат

Його з'їдають до останньої крихти: рецепт французького картопляного салату з цибулею та гірчицею

Порадуйте своїх рідних: прості рецепти смачного салату з тунцем

Океан смаку: вишукані салати з крабовими паличками, які варто спробувати