Коли на кулінарній ниві зустрічаються естонська традиція і російська класика, народжується унікальний салат з оселедцем, приправлений традиційною "шубою".
Цей гастрономічний союз привносить свою оригінальність, виключаючи зайві труднощі приготування завдяки додаванню шинки і застосуванню сметанної заправки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, вам знадобляться такі продукти для приготування цієї вишуканої страви, розрахованої на чотири порції:
- Оселедець, попередньо солона, у вигляді кубикового філе – 2 штуки.
- Велика варена картопля, нарізана кубиками - 2 штуки.
- Великий варений буряк, також порізаний кубиками - 2 штуки.
- Корнішони, попередньо порізані на шматочки – 2 штуки.
- Шинка, нарізана кубиками – 200 г.
- Варені яйця, порізані скибочками – 2 штуки.
- Дрібно нарізана цибуля - 1 штука.
- Яблука, очищені та розділені на часточки – 2 штуки.
- Сіль та мелений чорний перець – за смаком.
- Свіжий рубаний кріп – 30 г.
Для приготування заправки вам знадобиться:
- Сметана - 100 гр.
- Білий винний оцет (або інший слабкий) – 1 ст. ложки.
- Цільнозернова гірчиця – 1 ст. ложки.
- Свіжий буряк, подрібнений на тертці - 1 штука.
- Соус хрін – 1 ч. ложка.
- Сіль та мелений чорний перець – за смаком.
Тепер приступимо до приготування:
-
Для початку приготуйте заправку, ретельно змішавши сметану з оцтом, гірчицею, буряком та хріном. Приправте за смаком сіллю та перцем, потім відкладіть убік.
-
У великій мисці поєднайте нарізані кубиками оселедець, картоплю, варений буряк, цибулю, яблука, корнішони та шинку. Посолити, поперчити і ретельно перемішати.
-
Поступово поливайте салат заправкою, акуратно перемішуючи. Викладіть салат у відповідний посуд, зверху прикрасьте кружальцями яєць і посипте свіжим рубаним кропом.
Таким чином, ви створите чудову страву, що поєднує у собі смаки різних культур і при цьому легка у приготуванні.
Смачного!
Читайте також: