Зима - це час, коли хочеться побалувати себе смачною та ситною їжею. Капуста з м'ясом, запечена в духовці, - це чудова страва для сімейного обіду або вечері. Воно готується просто, але виходить дуже ароматним та апетитним.

Детальніше про приготування капусти, запеченої зі свининою в томатному соку, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування капусти, запеченої зі свининою в томатному соку, нам знадобиться:

  • 1 качан білокачанної капусти
  • 500 г свинини
  • 1 цибулина
  • 2 морквини
  • 150 мл томатного соку
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • сіль, перець за смаком
  • лавровий лист

Спосіб приготування капусти, запеченої зі свининою в томатному соку:

  1. Капусту шаткуємо смужками. Додаємо сіль і трохи розминаємо руками.
  2. Цибулю та моркву очищаємо та нарізаємо великими кубиками.
  3. У форму для запікання наливаємо олію і розігріваємо її.
  4. Обсмажуємо цибулю та моркву до м'якості.
  5. Додаємо свинину та обсмажуємо до золотистого кольору.
  6. Викладаємо у форму капусту, цибулю з морквою та свинину.
  7. Посипаємо сіллю, перцем та лавровим листком.
  8. Заливаємо томатним соком.
  9. Накриваємо форму фольгою та запікаємо в розігрітій до 190-200 градусів духовці протягом 60-80 хвилин.
  10. Знімаємо фольгу та запікаємо ще 20 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося.
  11. За бажання посипаємо страву подрібненою петрушкою.
  12. Розкладаємо капусту по порціях та подаємо.

Читайте також:

Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві

Навіть від другої добавки ви навряд чи відмовитеся: рецепт соковитої та м'якої свинини з гарбузом у духовці

Ви будете здивовані цим смаком: рецепт гречки з куркою та квашеною капустою, запеченою в духовці