Єврейський рецепт сирної запіканки з куркою та сиром - це ситна та смачна страва, яку можна приготувати швидко та просто. У цьому рецепті ми будемо використовувати філе курки, сир, яйця, зелені трави, часник, сіль та перець. Готова запіканка виходить ніжною та соковитою, з приємним ароматом курочки та сиру. Вона обов'язково сподобається вашим домочадцям.

Докладніше про приготування сирної запіканки з куркою та сиром читайте в нашому матеріалі.

Для приготування сирної запіканки з куркою та сиром нам знадобиться:

  • Куряче філе - 300 г
  • Кисломолочний сир - 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Приправа для птиці – за смаком
  • Твердий сир - 100 г

Спосіб приготування сирної запіканки з куркою та сиром:

  1. Куряче філе промити, обсушити та нарізати невеликими кубиками розміром 2х2 см.
  2. Обсмажити курку на сковороді з невеликою кількістю олії на середньому вогні до готовності, не чекаючи утворення скоринки.
  3. У мисці змішати кисломолочний сир, яйця, подрібнені зелені трави, пропущений через часник, сіль і перець.
  4. Збити блендером до однорідної маси.
  5. Всипати до курки приправу для птиці, мелений перець та сіль. Перемішати.
  6. Змішати сирну масу з обсмаженою куркою.
  7. Викласти масу в змащену маслом форму для запікання.
  8. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  9. Твердий сир натерти на великій тертці.
  10. Посипати готову запіканку сиром.
  11. Залишити в духовці без нагріву на 5-7 хвилин.

Читайте також:

Таких соковитих ви ще не куштували: рецепт котлет по-ірландськи, яких в захваті буде кожен

Краще за будь-який шашлик: рецепт соковитих кісок зі свинячої вирізки

Таке можна давати навіть дітям: рецепт домашнього плавленого сиру, що готується з сиру