Кожна людина, яка намагається правильно харчуватися, знає, що квасоля містить велику кількість клітковини. Її рослинні волокна благотворно впливають на стан травної системи, сприяють очищенню кишечника, виводять шлаки, що накопичилися, і токсини з організму. Так, всього в одній склянці квасолі міститься добова норма клітковини. Квасоля з фаршем та плавленим сиром у томатному соусі - це не тільки смачна, але й дуже поживна страва, а часу на її приготування йде мало.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Квасоля консервована - 400 г | ||
Фарш м'ясний — 250 г | ||
Цибуля ріпчаста - 200 г (2 шт.) | ||
Помідори консервовані у с/с - 400 г | ||
Сир плавлений - 50 г | ||
Часник (великий) - 20 г (2-3 шт.) | ||
Зелень сушена (петрушка та кріп) - 20 г | ||
Каррі - 0,25 ч. ложки | ||
Сіль - 0,25 ч. ложки (за смаком) | ||
Перець чорний мелений - щіпка | ||
Олія - 30 мл (2 ст. ложки) |
Розігрійте глибоку сковороду з олією та викладіть туди фарш. Обсмажте 4-5 хвилин, постійно розбиваючи м'ясні грудочки, до зміни кольору.
Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте кубиками і додайте до фаршу. Перемішайте.
Накрийте кришкою сковороду і готуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин, час від часу перемішуючи.
Томати у власному соку подрібніть у блендері та викладіть до фаршу з цибулею. Всипте каррі. Все перемішайте, тушкуйте під кришкою ще 4-5 хвилин.
Квасолю відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина. Викладіть квасолю до решти інгредієнтів. Перемішайте та доведіть вміст сковороди до кипіння.
Перемішайте.
Гушіть 2-3 хвилини, помішуючи.
Відключіть вогонь і дайте готовій страві настоятися під кришкою приблизно 10 хвилин.
Подавайте квасолю з фаршем та плавленим сиром у томатному соусі самостійно або з відвареним рисом.
Читайте також:
У Німеччині це називають "чоловічою закускою": рецепт курячого філе з ковбасками та квасолею
Так робили наші бабусі: як зварити квасолю втричі швидше. Ця хитрість вас здивує