Відкрийте собі смаки української кухні з Гартаначкою — ситною стравою з пшоняної каші, яку традиційно готують у казані на відкритому вогні. У нещодавньому кулінарному проекті відомий шеф-кухар Євген Клопотенок разом із запрошеним гумористом та актором Арамом Арзуманяном продемонстрували приготування цієї смачної страви.

Спробуйте приготувати Гартаначку на вечерю та насолодіться багатим смаком української кулінарної спадщини.

Інгредієнти:

Курячі гомілки: 7 шт.

Просо: 250 грам.

Сало: 100 грам.

Цибуля: 1 шт.

Яйця: 5 шт.

Картопля: 4-5 шт.

Сметана: 100 грам.

Копчені груші: 3-4 шт.

Зелена цибуля.

Петрушка.

Сіль.

Приготування:

Почнемо з обсмажування дрібно нарізаної цибулі та сала до золотистого кольору.

В окремій каструлі доведіть до кипіння три літри води. Очистіть і наріжте кубиками картоплю, додавши в киплячу воду. Також у тій же каструлі приготуйте курячі гомілки.

Промийте пшоно гарячою водою, потім злийте його. Додайте пшоно до картоплі та гомілок.

Додайте в каструлю копчені груші, щоб надати їм неповторного смаку. Якщо ви готуєте на відкритому повітрі аромат диму може залежати від способу приготування.

Зачекайте, доки рідина не зменшиться в об'ємі. Дістаньте гомілки з каструлі та почніть розім'яти гартаначку.

У гарячу гортаначку ввести п'ять збитих яєць, ретельно перемішати, щоб зварилися яйця. Додайте смажену цибулю, сало, дрібно нарізану петрушку та зелену цибулю. Добре перемішати.

Доповніть страву сметаною, щоб смак був легким та ніжним.

Гартаначка готова до вживання! Для більш насиченого смаку подавайте з курячими ніжками.

Читайте також:

Що потрібно знати про індексацію пенсій: коли підвищать виплати та чого очікувати

Стосується всіх клієнтів: в Ощадбанку скасували блокування карток для низки українців

Захистіть свою усмішку: п'ять простих кроків до здорових зубів