Спочатку квасоляний пиріг був поширений у середземноморській кухні, проте незабаром став популярним у багатьох інших країнах, включаючи й Україну. Ще б пак, рослинні волокна квасолі благотворно впливають на стан травної системи, сприяють очищенню кишечника, виводять накопичені шлаки і токсини з організму. Також вона містить важливі вітаміни та мікроелементи для нашого здоров'я, такі як вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), С, Н, РР, а також мінерали: цинк, магній, залізо, калій та інші.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКвасоля біла - 1 склянка | ||
Печериці - 300 г | ||
Сир твердий – 300 г | ||
Цибуля ріпчаста - 2 шт. | ||
Помідори – 1-2 шт. | ||
Кріп свіжий - за смаком | ||
Мука - 2 ст. л. | ||
Сіль за смаком | ||
Спеції – за смаком |
Квасоль слід заздалегідь замочити на кілька годин. Набряклу квасолю відварити, на це піде хвилин 40. Зварену квасолю остудити. (Можна використовувати консервовану квасолю.)
Подрібнити до однорідності і відставити квасоляну масу поки що убік.
Печериці нарізати. Можна особливо не дрібнити.
Цибулю почистити і нарізати дрібно.
Обсмажені гриби з цибулею викласти в миску та відставити убік.
Помідори подрібнити, використовуючи блендер.
Кріп дрібно порубати ножем.
Отриману томатну масу з'єднати в одній ємності з цибульно-грибною сумішшю та квасолевим пюре.
Посолити, приправити. Додати кріп та борошно. Ложкою активно все перемішати.
Половину натертого сиру додати до отриманої квасолево-грибної маси. Перемішати.
Застелити дно форми пергаментом для випічки, це надалі допоможе акуратно витягти пиріг із форми.
Приготовлену масу викласти у форму. Верхнім шаром викласти другу частину сиру.
Попередньо розігріти духовку до температури 180⁰С. Квасоляний пиріг з грибами та сиром випікати 45-50 хвилин.
Готовий пиріг-запіканку слід повністю остудити у формі.
Потім дуже акуратно викласти із форми на блюдо та розрізати.
Читайте також:
У Німеччині це називають "чоловічою закускою": рецепт курячого філе з ковбасками та квасолею
Так робили наші бабусі: як зварити квасолю втричі швидше. Ця хитрість вас здивує