Спочатку квасоляний пиріг був поширений у середземноморській кухні, проте незабаром став популярним у багатьох інших країнах, включаючи й Україну. Ще б пак, рослинні волокна квасолі благотворно впливають на стан травної системи, сприяють очищенню кишечника, виводять накопичені шлаки і токсини з організму. Також вона містить важливі вітаміни та мікроелементи для нашого здоров'я, такі як вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), С, Н, РР, а також мінерали: цинк, магній, залізо, калій та інші.

Квасоля біла - 1 склянка
Печериці - 300 г
Сир твердий – 300 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Помідори – 1-2 шт.
Кріп свіжий - за смаком
Мука - 2 ст. л.
Сіль за смаком
Спеції – за смаком

Квасоль слід заздалегідь замочити на кілька годин. Набряклу квасолю відварити, на це піде хвилин 40. Зварену квасолю остудити. (Можна використовувати консервовану квасолю.)

Викласти відварену квасолю в чашу блендера.

Подрібнити до однорідності і відставити квасоляну масу поки що убік.

Печериці нарізати. Можна особливо не дрібнити.

Цибулю почистити і нарізати дрібно.

Спочатку обсмажити гриби. Через 5-10 хвилин до них додати подрібнену цибулю, обсмажити.

Обсмажені гриби з цибулею викласти в миску та відставити убік.

Помідори подрібнити, використовуючи блендер.

Кріп дрібно порубати ножем.

Отриману томатну масу з'єднати в одній ємності з цибульно-грибною сумішшю та квасолевим пюре.

Посолити, приправити. Додати кріп та борошно. Ложкою активно все перемішати.

Натерти сир на дрібній (середній) тертці.

Половину натертого сиру додати до отриманої квасолево-грибної маси. Перемішати.

Застелити дно форми пергаментом для випічки, це надалі допоможе акуратно витягти пиріг із форми.
Приготовлену масу викласти у форму. Верхнім шаром викласти другу частину сиру.
Попередньо розігріти духовку до температури 180⁰С. Квасоляний пиріг з грибами та сиром випікати 45-50 хвилин.

Готовий пиріг-запіканку слід повністю остудити у формі.

Потім дуже акуратно викласти із форми на блюдо та розрізати.

Читайте також:

Дуже швидко та дуже смачно: рецепт ніжного закусочного салату з корейською морквою та червоною квасолею

У Німеччині це називають "чоловічою закускою": рецепт курячого філе з ковбасками та квасолею

Так робили наші бабусі: як зварити квасолю втричі швидше. Ця хитрість вас здивує

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт закарпатського борщу з копченими реберцями, квашеною капустою та квасолею