Готуємо чудові курячі котлетки з незвичайною начинкою із сиру та яйця.

Ця страва порадує вас поєднанням ніжного курячого фаршу з м'яким сиром брі, який, плавлячись усередині зрази в процесі обсмажування, створює справжній кулінарний сюрприз. Додавання подрібненого вареного яйця надає котлеткам додаткову соковитість та апетитність.

Отже, для приготування цієї страви потрібні такі інгредієнти:

  • Куряча грудка або курячий фарш – 700 г.
  • Сир брі - 100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Хліб білий – 50 г.
  • Молоко – 50 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 130 г (1 шт.).
  • Чеснок – 6 г (1 зубчик).
  • Сухарі панірувальні або манна крупа для паніровки – 60 г (4 ст. ложки).
  • Сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком).
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки (за смаком).
  • Олія для смаження – 45 мл.

Підготовка до приготування:

  1. Варимо яйце круто (10 хвилин після закипання води) і остудити в холодній воді.
  2. Замочуємо хліб у молоці на 5-7 хвилин.
  3. Нарізаємо куряче м'ясо, цибулю та часник великими шматками.
  4. Подрібнюємо куряче м'ясо, цибулю, часник та хліб з молоком за допомогою м'ясорубки або блендера до отримання однорідного фаршу.
  5. Додаємо сіль, перець, яйце, добре перемішуємо.
  6. Відбиваємо фарш для ущільнення (можна пропустити м'ясо через м'ясорубку).
  7. Теремо яйце, що охололо, на тертці.
  8. Формуємо круглі заготовки із фаршу.
  9. Нарізаємо сир бри брусочками.
  10. На кожну заготівлю кладемо подрібнене варене яйце і шматочок сиру бри.
  11. Формуємо зразу з фаршу та начинки.
  12. Обсипаємо зрази сухарями чи манкою.
  13. Смажимо зрази на сковороді з олією під кришкою на маленькому вогні по 5 хвилин з кожного боку до золотистості.
  14. Перекладаємо на тарілку та подаємо гарячими з улюбленим гарніром.

Ця страва стане чудовим частуванням для вашого столу.

Смачного!

Читайте також: