Використання дієтичного курячого м'яса у приготуванні холодцю дозволяє створити варіацію зі значно низькою калорійністю, близько 120 калорій на 100 г, при цьому не жертвуючи насиченим смаком традиційного рецепта.

Курячий холодець із желатином

Інгредієнти:

  • 1 кг курки
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 морква
  • Спеції для курки
  • Сіль
  • 1 чайна ложка желатину швидкорозчинного
  • 1 пучок петрушки

Курку (філе, стегна, грудинка) помістіть у велику каструлю і залийте водою, доведіть до кипіння. Відцідіть перший бульйон, потім додайте нову воду і доведіть ще раз до кипіння.

Наріжте великими шматочками цибулю, часник і моркву, додайте в бульйон. Покрийте кришкою і варіть на повільному вогні 3 год. За годину до готовності додайте сіль та спеції.

Процідіть готовий бульйон, витягніть м'ясо та овочі. Розчиніть желатин у склянці теплої води на 5 хв і влийте у бульйон.

Після повного остигання курки відокремте м'ясо від кісток і наріжте на невеликі шматочки. Моркву наріжте кухлями. Цибуля та часник не знадобляться.

На дно форми для холодцю викладіть м'ясо, залийте бульйоном і зверху викладіть моркву та листя петрушки. Поставте холодильник в холодильник на ніч.

Холодець з куркою та овочами без желатину

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курячого м'яса (ніжки, крильця, гомілки, грудинка, хрящі);
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 1 часник
  • 1 морква
  • 150 г зеленого консервованого горошку
  • Петрушка
  • 3 курячі яйця
  • Лавровий лист, перець горошком

Куряче м'ясо залийте водою і доведіть до кипіння. Злити першу воду і довести до кипіння ще раз. Додайте до бульйону спеції, лавровий лист, перець горошком. Залишіть бульйон варитися 3 години, періодично знімаючи піну.

За півгодини до готовності покладіть у бульйон цибулю та часник, а за 10 хв додайте яйця та посоліть. Дістаньте м'ясо та овочі з каструлі. Процідіть бульйон через марлю.

Відокремте м'ясо від кісток і наріжте. Дрібно наріжте часник і додайте в бульйон. Наріжте моркву та яйця кружальцями.

У форму для холодцю викладіть м'ясо, моркву, петрушку та зелений горошок. Залийте бульйоном і прикрасьте вареними яйцями зверху. Залишіть у холодильнику мінімум на 5 годин.

Читайте також:

Холодець застигне дуже швидко: що потрібно зробити, якщо ви його варите без желатину

Ще не все зникло: що потрібно зробити, щоб холодець став прозорим, навіть якщо він помутнішав

Щоб не довелося викликати швидку: скільки можна зберігати холодець, щоб не отруїтися