Новорічний стіл без червоної риби? Практично неможливо уявити!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯкщо ви приготуєте її самостійно, то смак буде чудовим.
Інгредієнти для приготування:
- 500-600 г сьомги;
- 1 столова ложка соли;
- 0,5 столової ложки цукру.
Очистіть рибу від луски, видаліть хребет, ребра та кістки, залишивши шкіру. Змішайте сіль із цукром. Посипте рибу цукровою-сольовою сумішшю з усіх боків.
Якщо хочете отримати засолювання швидко, потрібно нарізати рибу шматочками завтовшки 1 см і посипати сумішшю цукру та солі. Через 1-2 години риба буде готова до вживання.
Важливі моменти:
- Соліть рибу краще в скляному посуді; металева може надати рибі небажаного смаку.
- Під дією солі риба виділяє рідину. Коли ступінь солоності влаштовує, злийте рідину та перекладіть рибу в чистий скляний посуд перед подачею на стіл
Червона риба є цінним джерелом поживних речовин, що має різні корисні властивості:
- Червона риба, така як лосось, форель або сьомга, містить високий рівень Омега-3 жирних кислот, таких як ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) та докозагексаєнова кислота (ДГК). Вони сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи, знижуючи рівень холестерину та запобігаючи утворенню тромбів.
- Червона риба багата на білок, необхідний для будови та відновлення клітин, а також для підтримки здоров'я м'язів і тканин.
- Цей вид риби є чудовим джерелом вітаміну D, який необхідний для зміцнення кісток та зубів, а також підтримки імунної системи.
- Червона риба забезпечує організм вітамінами групи B, такими як вітамін В12, який сприяє нормальному функціонуванню нервової системи та утворенню червоних кров'яних клітин.
- У рибі міститься селен, цинк та антиоксиданти, такі як селен та вітамін E, які допомагають захищати клітини організму від вільних радикалів та підтримують загальне здоров'я.
Читайте також:
Тітка Циля прославилася цією стравою на всю Одесу: рецепт риби, запеченої з сиром та молочним соусом
Чарівність на тарілці: смачний рецепт запеченої риби у духовці
Смітять зі столу за лічені секунди: найсмачніша запечена риба за італійським рецептом