Приготування дріжджового пирога з капустою та яйцями - це захоплююча кулінарна пригода, яка дозволяє створити чудову страву з ніжним тістом та апетитною начинкою. Давайте детально розберемося в кожному етапі цього процесу.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 120 мл молока
  • 120 г вершкового масла
  • 250 г борошна (+ додатково для роботи з тістом)
  • 11 г свіжих дріжджів
  • 1/4 ч. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру

Для начинки:

  • 500 г білокачанної капусти
  • 2 яйця
  • 80 мл молока
  • 25 мл рослинної олії
  • 10 г вершкового масла
  • 1/2 ч. ложки меленого чорного перцю
  • 1/4 ч. ложки солі

Для змащування:

  • 1 яйце

Приготування:

1. Підготовка інгредієнтів:

  • Наріжте не надто холодне вершкове масло.
  • Варіть яйця круто (8-10 хвилин).
  • У мисці змішайте дріжджі, цукор, сіль та молоко.
  • Процідіть борошно і перемішайте з сіллю.
  • Додайте нарізане масло до борошна, перемішуйте в крихту.
  • Влийте молоко з дріжджами в масляну крихту та замісіть тісто.

2. Відпочинок тесту:

  • Закрийте тісто плівкою та залиште в теплі на 40 хвилин.

3. Підготовка начинки:

  • Дрібно наріжте капусту.
  • Залийте окропом, залиште на 10 хвилин, потім злийте воду.
  • Обсмажуйте капусту з олією, додайте молоко, перець та тушкуйте 20 хвилин.

4. Робота з тістом:

  • Тісто має добре піднятися.
  • Обминаємо його на посипаній борошном поверхні і поділяємо на дві частини: 1/3 та 2/3.

5. Складання пирога:

  • Більшу частину тіста розгортаємо у форму, викладаємо капусту та нарізані яйця.
  • Другу частину тесту розгортаємо і накриваємо начинку, защипуємо краї.
  • Розколюємо верх вилкою і змащуємо яйцем.

6. Пекти:

  • Розігрійте духовку.
  • Випікати при 180 градусах приблизно 30 хвилин.

Готовий пиріг можна подавати гарячим або остиглим. Насолоджуйтесь чудовим поєднанням м'якого тіста та ароматної начинки!

Смачного!

Читайте також: