Приготування дріжджового пирога з капустою та яйцями - це захоплююча кулінарна пригода, яка дозволяє створити чудову страву з ніжним тістом та апетитною начинкою. Давайте детально розберемося в кожному етапі цього процесу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Для тіста:
- 120 мл молока
- 120 г вершкового масла
- 250 г борошна (+ додатково для роботи з тістом)
- 11 г свіжих дріжджів
- 1/4 ч. ложки солі
- 1 ст. ложка цукру
Для начинки:
- 500 г білокачанної капусти
- 2 яйця
- 80 мл молока
- 25 мл рослинної олії
- 10 г вершкового масла
- 1/2 ч. ложки меленого чорного перцю
- 1/4 ч. ложки солі
Для змащування:
- 1 яйце
Приготування:
1. Підготовка інгредієнтів:
- Наріжте не надто холодне вершкове масло.
- Варіть яйця круто (8-10 хвилин).
- У мисці змішайте дріжджі, цукор, сіль та молоко.
- Процідіть борошно і перемішайте з сіллю.
- Додайте нарізане масло до борошна, перемішуйте в крихту.
- Влийте молоко з дріжджами в масляну крихту та замісіть тісто.
2. Відпочинок тесту:
- Закрийте тісто плівкою та залиште в теплі на 40 хвилин.
3. Підготовка начинки:
- Дрібно наріжте капусту.
- Залийте окропом, залиште на 10 хвилин, потім злийте воду.
- Обсмажуйте капусту з олією, додайте молоко, перець та тушкуйте 20 хвилин.
4. Робота з тістом:
- Тісто має добре піднятися.
- Обминаємо його на посипаній борошном поверхні і поділяємо на дві частини: 1/3 та 2/3.
5. Складання пирога:
- Більшу частину тіста розгортаємо у форму, викладаємо капусту та нарізані яйця.
- Другу частину тесту розгортаємо і накриваємо начинку, защипуємо краї.
- Розколюємо верх вилкою і змащуємо яйцем.
6. Пекти:
- Розігрійте духовку.
- Випікати при 180 градусах приблизно 30 хвилин.
Готовий пиріг можна подавати гарячим або остиглим. Насолоджуйтесь чудовим поєднанням м'якого тіста та ароматної начинки!
Смачного!
Читайте також: